Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Grill opskrifter
Ferieaktiviteter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Gratineret rødspættefilet med spinat og porre
Gratineret rødspættefilet med spinat og porre
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
2 porrer
500 g kartofler
40 g smør
250 g spinatblade
1 spsk frisk timian
salt og sort peber
500 g rødspættefileter
40 g smør
2½ spsk hvedemel
6 dl mælk
½ tsk revet muskatnød
½ tsk cayennepeber
25 g revet vesterhavsost
SÅDAN GØR DU
1.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.
2.
Forkog dem i saltet vand i 10 min.
3.
Sigt vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.
4.
Kom dem i et ovnfast fad.
5.
Skær porrer i skiver på 1 cm og steg dem i en pande med 1 spsk. smør.
6.
Efter 5 min. kommes spinaten i.
7.
Lad den falde sammen, og krydr med timian, salt og peber.
8.
Kom grøntsagerne i fadet med kartoflerne.
9.
Rul rødspætterne, og fordel dem i grøntsagsfadet.
10.
Til bechamelsauce smeltes 25 g smør i en gryde.
11.
Kom melet i og pisk grundigt.
12.
Hæld mælken i, mens der piskes, så det ikke klumper.
13.
Lad saucen koge op, så den tykner, og smag til med muskat, cayennepeber og salt og peber.
14.
Hæld bechamelsaucen over fadet med grøntsager og fisk, og drys osten over.
15.
Gratineres i ovnen i 20 min. ved 190°C.
Fisk og skaldyr
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8273 kj / 1977 kcal
Næringsindhold pr. 100g
361 kj / 86 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
23.7 %
5.0 g
Kulhydrat:
52.5 %
11.2 g
Fedt:
23.8 %
2.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;