Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Gratineret rødspættefilet med spinat og porre

30-60 min
4 personer

Ingredienser

500 g kartofler

2 porrer

1 spsk. smør

250 g spinat

1 spsk. frisk timian

Salt og sort peber

500 g rødspættefileter

25 g smør

2 toppede spsk. hvedemel

6 dl mælk

1 knsp. revet muskat

1 knsp. cayennepeber

25 g revet ost, f.eks. vesterhavsost, comté eller primadonna

Om råvarerne

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Forkog dem i saltet vand i 10 min. Sigt vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Kom dem i et ovnfast fad. Skær porrer i skiver på 1 cm og steg dem i en pande med 1 spsk. smør. Efter 5 min. kommes spinaten i. Lad den falde sammen, og krydr med timian, salt og peber. Kom grøntsagerne i fadet med kartoflerne.

Rul rødspætterne, og fordel dem i grøntsagsfadet. Til bechamelsauce smeltes 25 g smør i en gryde. Kom melet i og pisk grundigt. Hæld mælken i, mens der piskes, så det ikke klumper. Lad saucen koge op, så den tykner, og smag til med muskat, cayennepeber og salt og peber. Hæld bechamelsaucen over fadet med grøntsager og fisk, og drys osten over. Gratineres i ovnen i 20 min. ved 190°C.

 

Energi pr. person: 1743KJ/417Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,6 g.
Kulhydrat: 6,7 g.
Fedt: 2,2 g.

Gratineret rødspættefilet med spinat og porre

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Forkog dem i saltet vand i 10 min. Sigt vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Kom dem i et ovnfast fad. Skær porrer i skiver på 1 cm og steg dem i en pande med 1 spsk. smør. Efter 5 min. kommes spinaten i. Lad den falde sammen, og krydr med timian, salt og peber. Kom grøntsagerne i fadet med kartoflerne.

Rul rødspætterne, og fordel dem i grøntsagsfadet. Til bechamelsauce smeltes 25 g smør i en gryde. Kom melet i og pisk grundigt. Hæld mælken i, mens der piskes, så det ikke klumper. Lad saucen koge op, så den tykner, og smag til med muskat, cayennepeber og salt og peber. Hæld bechamelsaucen over fadet med grøntsager og fisk, og drys osten over. Gratineres i ovnen i 20 min. ved 190°C.

 

Energi pr. person: 1743KJ/417Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,6 g.
Kulhydrat: 6,7 g.
Fedt: 2,2 g.