Gratineret rødspættefilet med spinat og porre

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Gratineret rødspættefilet med spinat og porre
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

500 g kartofler

2 porrer

1 spsk. smør

250 g spinat

1 spsk. frisk timian

Salt og sort peber

500 g rødspættefileter

25 g smør

2 toppede spsk. hvedemel

6 dl mælk

1 knsp. revet muskat

1 knsp. cayennepeber

25 g revet ost, f.eks. vesterhavsost, comté eller primadonna

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Forkog dem i saltet vand i 10 min. Sigt vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Kom dem i et ovnfast fad. Skær porrer i skiver på 1 cm og steg dem i en pande med 1 spsk. smør. Efter 5 min. kommes spinaten i. Lad den falde sammen, og krydr med timian, salt og peber. Kom grøntsagerne i fadet med kartoflerne.

Rul rødspætterne, og fordel dem i grøntsagsfadet. Til bechamelsauce smeltes 25 g smør i en gryde. Kom melet i og pisk grundigt. Hæld mælken i, mens der piskes, så det ikke klumper. Lad saucen koge op, så den tykner, og smag til med muskat, cayennepeber og salt og peber. Hæld bechamelsaucen over fadet med grøntsager og fisk, og drys osten over. Gratineres i ovnen i 20 min. ved 190°C.

 

Energi pr. person: 1743KJ/417Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,6 g.
Kulhydrat: 6,7 g.
Fedt: 2,2 g.