HjemOpskrifterGratineret rødspættefilet med spinat og porre

Gratineret rødspættefilet med spinat og porre

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 porrer
  • 500 g kartofler
  • 40 g smør
  • 250 g spinatblade
  • 1 spsk frisk timian
  • salt og sort peber
  • 500 g rødspættefileter
  • 40 g smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 6 dl mælk
  • ½ tsk revet muskatnød
  • ½ tsk cayennepeber
  • 25 g revet vesterhavsost

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

  • 2.
    Forkog dem i saltet vand i 10 min.

  • 3.
    Sigt vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.

  • 4.
    Kom dem i et ovnfast fad.

  • 5.
    Skær porrer i skiver på 1 cm og steg dem i en pande med 1 spsk. smør.

  • 6.
    Efter 5 min. kommes spinaten i.

  • 7.
    Lad den falde sammen, og krydr med timian, salt og peber.

  • 8.
    Kom grøntsagerne i fadet med kartoflerne.

  • 9.
    Rul rødspætterne, og fordel dem i grøntsagsfadet.

  • 10.
    Til bechamelsauce smeltes 25 g smør i en gryde.

  • 11.
    Kom melet i og pisk grundigt.

  • 12.
    Hæld mælken i, mens der piskes, så det ikke klumper.

  • 13.
    Lad saucen koge op, så den tykner, og smag til med muskat, cayennepeber og salt og peber.

  • 14.
    Hæld bechamelsaucen over fadet med grøntsager og fisk, og drys osten over.

  • 15.
    Gratineres i ovnen i 20 min. ved 190°C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8273 kj / 1977 kcal
Næringsindhold pr. 100g
361 kj / 86 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 23.7 %5.0 g
Kulhydrat: 52.5 %11.2 g
Fedt: 23.8 %2.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;