4 personer
500 g kartofler
2 porrer
1 spsk. smør
250 g spinat
1 spsk. frisk timian
Salt og sort peber
500 g rødspættefileter
25 g smør
2 toppede spsk. hvedemel
6 dl mælk
1 knsp. revet muskat
1 knsp. cayennepeber
25 g revet ost, f.eks. vesterhavsost, comté eller primadonna
Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Forkog dem i saltet vand i 10 min. Sigt vandet fra, og lad kartoflerne dampe af. Kom dem i et ovnfast fad. Skær porrer i skiver på 1 cm og steg dem i en pande med 1 spsk. smør. Efter 5 min. kommes spinaten i. Lad den falde sammen, og krydr med timian, salt og peber. Kom grøntsagerne i fadet med kartoflerne.
Rul rødspætterne, og fordel dem i grøntsagsfadet. Til bechamelsauce smeltes 25 g smør i en gryde. Kom melet i og pisk grundigt. Hæld mælken i, mens der piskes, så det ikke klumper. Lad saucen koge op, så den tykner, og smag til med muskat, cayennepeber og salt og peber. Hæld bechamelsaucen over fadet med grøntsager og fisk, og drys osten over. Gratineres i ovnen i 20 min. ved 190°C.
Energi pr. person: 1743KJ/417Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,6 g.
Kulhydrat: 6,7 g.
Fedt: 2,2 g.