HjemOpskrifterGratineret blomkål og broccoli

Gratineret blomkål og broccoli

Måltidstype:
Tilbehør
Arbejdstid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 0.5 blomkål
  • 0.5 broccoli
  • salt
  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 0.2 tsk stødt muskatnød
  • hvid peber
  • 2 spsk rasp
  • 150 g Emmental cheese

Sådan gør du

  • 1.
    Del blomkål og broccoli i buketter, og kog det 5 min. i letsaltet vand.

  • 2.
    Sigt vandet fra, og kom grøntsagerne over i et ovnfast fad.

  • 3.
    Smelt smørret i en gryde, og pisk mel i.

  • 4.
    Tilsæt mælk, mens der piskes, så der ikke kommer klumper.

  • 5.
    Lad det koge op, og lad saucen simre i et par minutter.

  • 6.
    Smag til med muskatnød, salt og hvid peber.

  • 7.
    Skær osten i store tern, og kom dem over grøntsagerne.

  • 8.
    Hæld saucen over, og drys til sidst med rasp.

  • 9.
    Bag retten i ovnen ved 200°C i 20 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4867 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
494 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 28.6 %8.3 g
Kulhydrat: 18.4 %5.3 g
Fedt: 53 %7.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;