Gratineret blomkål og broccoli

fork and spoon
Tilbehør
clock
30-60 min
Gratineret blomkål og broccoli
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

½ blomkål

½ broccoli

salt

25 g smør

2 spsk. hvedemel

4 dl mælk

1 knsp. muskatnød

hvid peber

150 g Jarlsberg

2 spsk. rasp

Sådan gør du

Del blomkål og broccoli i buketter, og kog det 5 min. i letsaltet vand. Sigt vandet fra, og kom grøntsagerne over i et ovnfast fad. Smelt smørret i en gryde, og pisk mel i. Tilsæt mælk, mens der piskes, så der ikke kommer klumper. Lad det koge op, og lad saucen simre i et par minutter. Smag til med muskatnød, salt og hvid peber. Skær osten i store tern, og kom dem over grøntsagerne. Hæld saucen over, og drys til sidst med rasp. Bag retten i ovnen ved 200°C i 20 min. 

 

Energi pr. pers.: 1194KJ/285Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 7 g. 
Kulhydrat: 4,8 g. 
Fedt: 6,6 g.