HjemOpskrifterGræske kødboller med bagte tomater feta og fladbrød

Græske kødboller med bagte tomater feta og fladbrød

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æg
  • 400 g økologisk hakket oksekød
  • 50 g rasp
  • 0.5 dl vand
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk hakket frisk mynte + ekstra til drys
  • 2 spsk hakket persille + ekstra til drys
  • 0.5 tsk stødt allehånde
  • salt og sort peber
  • 500 g cherrytomater
  • 4 kviste frisk timian
  • 2 spsk olivenolie + ekstra til stegning
  • 250 g yoghurt 10%
  • 150 g feta
  • 1 pakke fladbrød

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Rør en fars sammen af hakket oksekød, æg, rasp og vand.

  • 2.
    Riv løget groft og kom det i farsen sammen med finthakket hvidløg, mynte, persille, allehånde og kanel.

  • 3.
    Krydr med salt og peber.

  • 4.
    Lad farsen trække i 10 min. og form den til små kødboller, der steges 5 min. pr. side ved middel varme på en pande med olivenolie.

  • 5.
    Halvér cherrytomaterne og kom dem i et ovnfast fad sammen med timian, 2 spsk. olivenolie og lidt salt og peber.

  • 6.
    Bag tomaterne i 15 min. ved 180 °C.

  • 7.
    Varm fladbrødene et par minutter i ovnen og top dem med lidt græsk yoghurt, et par kødboller og bagte tomater.

  • 8.
    Smuldr feta på toppen og drys med ekstra persille og mynte.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8249 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
516 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 26.4 %8.0 g
Kulhydrat: 14.5 %4.4 g
Fedt: 59.1 %8.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;