Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Græskartærte med ristede valnødder og friskrevet muskatnød
Græskartærte med ristede valnødder og friskrevet muskatnød
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
10 personer
Tærtedej
300 g hvedemel
150 g stuetempereret smør
100 g flormelis
1 stort æg
Græskarpuré
400 g hokkaido græskar
Tærtefyld
3 æg
50 g brun farin
2 dl fløde
0.5 dl ahornsirup
2 g hvedemel
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
0.5 tsk stødt kardemomme
0.5 tsk stødt muskatnød
0.5 tsk stødt nellike
0.5 tsk stødt allehånde
En smule fint salt
Pynt
stødt kanel
friskrevet muskatnød
100 g hakkede og ristede valnødder
1.5 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
Sådan gør du
1.
Bland alle ingredienser sammen til tærtedejen, og ælt den, til konsistensen er ensartet.
2.
Form dejen til en kugle, og stil den på køl i 1 time.
3.
Skær hokkaidogræskarret i tern, og lad skallen blive på.
4.
Kog ternene i en gryde med vand i ca. 10 minutter, til stykkerne er møre.
5.
Sigt vandet fra, og blend stykkerne til en græskarpuré.
6.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform på 28 cm i diameter.
7.
Prik bunden med en gaffel, og bag den i ovnen i 8-10 minutter ved 200 C.
8.
Lad bunden køle af på en rist.
9.
Pisk æg med brun farin, og pisk derefter fløde, ahornsirup, græskarpuré, mel og krydderier i blandingen.
10.
Pisk til en ensartet konsistens.
11.
Kom fyldet i den afkølede tærtebund, og bag tærten midt i ovnen ved 170 C i 40 minutter.
12.
Fyldet skal føles fast og bagt.
13.
Lad tærten køle af i minimum 1-2 timer.
14.
Anret med stødt kanel, friskrevet muskatnød, hakkede valnødder og let pisket flødeskum.
Tærter
Kager
Brød og kager
Efterår
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19063 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1087 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.5 g
Protein:
6.5 %
4.2 g
Kulhydrat:
41.4 %
26.5 g
Fedt:
52.1 %
15.3 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;