HjemOpskrifterGræskartærte med ristede valnødder og friskrevet muskatnød

Græskartærte med ristede valnødder og friskrevet muskatnød

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

10 personer
Tærtedej
  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 stort æg
Græskarpuré
  • 400 g hokkaido græskar
Tærtefyld
  • 3 æg
  • 50 g brun farin
  • 2 dl fløde
  • 0.5 dl ahornsirup
  • 2 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 0.5 tsk stødt kardemomme
  • 0.5 tsk stødt muskatnød
  • 0.5 tsk stødt nellike
  • 0.5 tsk stødt allehånde
  • En smule fint salt
Pynt
  • stødt kanel
  • friskrevet muskatnød
  • 100 g hakkede og ristede valnødder
  • 1.5 dl piskefløde (pisket til flødeskum)

Sådan gør du

  • 1.
    Bland alle ingredienser sammen til tærtedejen, og ælt den, til konsistensen er ensartet.

  • 2.
    Form dejen til en kugle, og stil den på køl i 1 time.

  • 3.
    Skær hokkaidogræskarret i tern, og lad skallen blive på.

  • 4.
    Kog ternene i en gryde med vand i ca. 10 minutter, til stykkerne er møre.

  • 5.
    Sigt vandet fra, og blend stykkerne til en græskarpuré.

  • 6.
    Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform på 28 cm i diameter.

  • 7.
    Prik bunden med en gaffel, og bag den i ovnen i 8-10 minutter ved 200 C.

  • 8.
    Lad bunden køle af på en rist.

  • 9.
    Pisk æg med brun farin, og pisk derefter fløde, ahornsirup, græskarpuré, mel og krydderier i blandingen.

  • 10.
    Pisk til en ensartet konsistens.

  • 11.
    Kom fyldet i den afkølede tærtebund, og bag tærten midt i ovnen ved 170 C i 40 minutter.

  • 12.
    Fyldet skal føles fast og bagt.

  • 13.
    Lad tærten køle af i minimum 1-2 timer.

  • 14.
    Anret med stødt kanel, friskrevet muskatnød, hakkede valnødder og let pisket flødeskum.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19063 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1087 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 6.5 %4.2 g
Kulhydrat: 41.4 %26.5 g
Fedt: 52.1 %15.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;