HjemOpskrifterGræskarrisotto med bagt græskar, spinat og chorizo

Græskarrisotto med bagt græskar, spinat og chorizo

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 håndfuld frisk salvie
  • 750 g butternut squash
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 150 g chorizopølser
  • 1 spsk smør
  • 200 g risottoris
  • 1.5 dl hvidvin
  • 7.5 dl hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
  • 250 g frisk spinat
  • 75 g parmigiano reggiano

Sådan gør du

  • 1.
    Skær græskar i tern på 1½ cm.

  • 2.
    Kom dem i en bradepande, og vend med iturevne salvieblade, lidt salt, peber og 2 spsk. olivenolie.

  • 3.
    Bag dem i ovnen i 20 min. ved 190°C.

  • 4.
    Tag halvdelen af de bagte græskartern fra, og mos dem groft med en gaffel.

  • 5.
    Hold resten lunt.

  • 6.
    Hak hvidløg fint, og skær løg i små tern.

  • 7.
    Skær chorizo i tynde skiver.

  • 8.
    Smelt smørret i en pande, og steg løg og chorizo sammen i 5 min. ved middel varme.

  • 9.
    Tilsæt hvidløg og ris, og steg videre i 2 min.

  • 10.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 11.
    Hæld hvidvin på, og lad det koge ind til halvdelen.

  • 12.
    Begynd så at tilsætte bouillon lidt ad gangen.

  • 13.
    Rør rundt undervejs, og lad risene absorbere det meste af væsken, før der tilsættes mere.

  • 14.
    Fortsæt i 12-15 min. til al væsken er brugt, og risene er al dente.

  • 15.
    Kom græskarmosen, spinat og parmesan i, og vend det hele, så spinaten falder sammen.

  • 16.
    Top risottoen med bagte græskarstykker, og servér.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
9167 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
371 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 15.1 %3.3 g
Kulhydrat: 38.7 %8.5 g
Fedt: 41.5 %4.2 g
Alkohol: 4.7 %0.6 g
;