HjemOpskrifterGræske kyllingespyd med fetacreme og agurkesalat

Græske kyllingespyd med fetacreme og agurkesalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk fennikelfrø
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber
  • 4 kyllingebryst
  • 150 g feta
  • 100 g græsk inspireret yoghurt 2 %
  • 1 agurk
  • 250 g tomater
  • 1 rødløg
  • 1 1 håndfuld frisk dild
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1 spsk olivenolie
Tilbehør
  • 4 pitabrød eller fladbrød

Sådan gør du

  • 1.
    Knus hvidløget, og knus fennikelfrø i en morter.

  • 2.
    Bland det med oregano, citronsaft og olivenolie, og krydr godt med salt og peber.

  • 3.
    Skær kyllingen i store tern, og vend dem i marinaden.

  • 4.
    Træk kødet på grillspyd, og grill kødet 5-6 min. pr. side.

  • 5.
    Blend feta med græsk yoghurt, og smag til med salt og peber.

  • 6.
    Skær agurk og tomat i grove tern, og vend med fintsnittet rødløg, grofthakket dild, eddike og olivenolie.

  • 7.
    Smag til med lidt salt.

  • 8.
    Spis med lune pitabrød eller fladbrød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8590 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
499 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 33.9 %9.9 g
Kulhydrat: 34.6 %10.2 g
Fedt: 31.5 %4.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;