HjemOpskrifterGlutenfri pizza med kartofler

Glutenfri pizza med kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 300 g majsmel
  • 150 g boghvedemel
  • 20 g fiber husk hvedemel
  • 1 tsk (2 g) salt
  • 1 tsk natron
  • 2 æg
  • 4 dl vand
  • 125 g mascarpone
  • 3- 4 store kartofler
  • salt og sort peber
  • 3 friske rosmarinkviste
  • 50 g revet mozzarellaost
  • 1 spsk olivenolie

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland alle ingredienserne til en smidig blød dej, der minder om en pandekagedej.

  • 2.
    Fordel dejen med en spatel på en bageplade med bagepapir.

  • 3.
    Den skal være 3-5 mm høj.

  • 4.
    Forbag bunden i 10-15 min. ved 220°C.

  • 5.
    Skær kartofler i tynde skiver på et mandolinjern.

  • 6.
    Fordel mascarponen på pizzabunden og læg derefter kartoffelskiver på.

  • 7.
    Drys med salt, peber og rosmarin og kom lidt ost på toppen.

  • 8.
    Bages ca. 10 min. ved 220°C.

  • 9.
    Pynt med lidt mere frisk rosmarin og olivenolie til sidst.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11166 kj / 2669 kcal
Næringsindhold pr. 100g
781 kj / 187 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 8.7 %4.0 g
Kulhydrat: 62 %28.5 g
Fedt: 29.3 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;