HjemOpskrifterGlaseret medister med søde kartofler og frisk rucolasalat

Glaseret medister med søde kartofler og frisk rucolasalat

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk smør
  • 800 g medisterpølser
  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 spsk ahornsirup
  • 2 spsk grov sennep
  • 0.5 tsk sort peber
  • 0.5 tsk salt
søde kartofler:
  • 800 g søde kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
salat:
  • 1 fennikel
  • 2 æbler
  • 50 g rucolasalat
  • 0.5 citron
  • 30 g ristede pinjekerner

Sådan gør du

  • 1.
    Kom medisteren i letsaltet vand, og lad den simre i cirka 10 minutter.

  • 2.
    Dup medisteren godt af med køkkenrulle, og rids den på skrå.

  • 3.
    Steg medisteren på en stegepande med smør, olie, et fed hvidløg og rosmarin.

  • 4.
    Bland ahornsirup og sennep sammen i en skål, og smag til med sort peber og salt.

  • 5.
    Når medisteren er sprød og har en gyldenbrun farve, pensles den med sennepsblandingen.

  • 6.
    Lad den derefter stege videre, til den er glaseret.

  • 7.
    Skær de søde kartofler i både, kom dem i et ildfast fad og dryp med olie.

  • 8.
    Drys med salt og sort peber, og tilbered kartoflerne i ovnen ved 180 C i ca. 30-35 minutter.

  • 9.
    Snit fennikel fint, gerne med et mandolinjern, og læg fennikelskiverne i iskoldt vand, så de bliver sprøde.

  • 10.
    Skær æblerne i tynde skiver.

  • 11.
    Bland rucolasalat, fennikel, æbleskiver, citronsaft og ristede pinjekerner sammen til en salat.

  • 12.
    Skær medisteren i store stykker, og servér sammen med søde kartofler og frisk rucolasalat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13565 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
568 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 15.9 %5.3 g
Kulhydrat: 28 %9.4 g
Fedt: 56.1 %8.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;