HjemOpskrifterGlaseret julehamburgerryg med ovnbagte rodfrugter og grønlangkål

Glaseret julehamburgerryg med ovnbagte rodfrugter og grønlangkål

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kg røget hamburgerryg
  • 1 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk peberkorn
  • 2 spsk grov sennep
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk friskpresset appelsinsaft
  • 1 tsk appelsinskal (usprøjtet)
ovnbagte rodfrugter:
  • 200 g pastinakker
  • 300 g rødbeder
  • 300 g kartofler
  • 1 porre
  • 2 rødløg
  • 1 spsk olie
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt
grønlangkål:
  • 20 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g grønkål
  • 0.25 tsk stødt muskatnød
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
pynt:
  • 1 bundt frisk timian eller kørvel
  • 0.5 dl ristede hasselnød

Sådan gør du

  • 1.
    Start med at lægge hamburgerryggen i en gryde med vand.

  • 2.
    Kom laurbærblade og peberkorn i gryden, og lad kødet simre i ca. 35 minutter.

  • 3.
    Lav blandingen til glaseringen imens: Bland grov sennep, honning, brun farin, ingefær, appelsinsaft og lidt fintrevet appelsinskal.

  • 4.
    Kom herefter hamburgerryggen i et ovnfast fad, og pensl med glaseringen.

  • 5.
    Steg hamburgerryggen i en forvarmet ovn ved 220°C, til den er karamelliseret, og overfladen er gylden.

  • 6.
    Det tager ca. 25 minutter.

  • 7.
    Skræl og skær rodfrugter og grøntsager i grove stykker.

  • 8.
    Læg dem på en bradepande med bagepapir.

  • 9.
    Hæld lidt olie over, og drys med friskkværnet sort peber og salt.

  • 10.
    Tilbered rodfrugterne i ovnen sammen med hamburgerryggen i ca. 20-30 minutter, til de er bløde, men har lidt ”bid”.

  • 11.
    Kom smør i en gryde.

  • 12.
    Tilsæt hvedemel under omrøring.

  • 13.
    Hæld fløden i, og lad blandingen koge.

  • 14.
    Hak grønkål groft, og kom det i gryden.

  • 15.
    Lad kålen koge i ca. 2-5 minutter.

  • 16.
    Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet sort peber.

  • 17.
    Servér den glaserede hamburgerryg på et fad med bagte rodfrugter.

  • 18.
    Pynt af med friske urter, og drys med friskkværnet sort peber og salt.

  • 19.
    Servér sammen med grønlangkål, som er toppet med hakkede, ristede hasselnødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13305 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
368 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 27.9 %6.0 g
Kulhydrat: 22.1 %4.8 g
Fedt: 50 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;