Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Glaseret julehamburgerryg med ovnbagte rodfrugter og grønlangkål
Glaseret julehamburgerryg med ovnbagte rodfrugter og grønlangkål
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 kg røget hamburgerryg
1 liter vand
2 laurbærblade
1 tsk peberkorn
2 spsk grov sennep
1 spsk brun farin
1 tsk stødt ingefær
1 tsk friskpresset appelsinsaft
1 tsk appelsinskal (usprøjtet)
ovnbagte rodfrugter:
200 g pastinakker
300 g rødbeder
300 g kartofler
1 porre
2 rødløg
1 spsk olie
0.5 tsk friskkværnet peber
0.5 tsk salt
grønlangkål:
20 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl piskefløde
100 g grønkål
0.25 tsk stødt muskatnød
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
pynt:
1 bundt frisk timian eller kørvel
0.5 dl ristede hasselnød
Sådan gør du
1.
Start med at lægge hamburgerryggen i en gryde med vand.
2.
Kom laurbærblade og peberkorn i gryden, og lad kødet simre i ca. 35 minutter.
3.
Lav blandingen til glaseringen imens: Bland grov sennep, honning, brun farin, ingefær, appelsinsaft og lidt fintrevet appelsinskal.
4.
Kom herefter hamburgerryggen i et ovnfast fad, og pensl med glaseringen.
5.
Steg hamburgerryggen i en forvarmet ovn ved 220°C, til den er karamelliseret, og overfladen er gylden.
6.
Det tager ca. 25 minutter.
7.
Skræl og skær rodfrugter og grøntsager i grove stykker.
8.
Læg dem på en bradepande med bagepapir.
9.
Hæld lidt olie over, og drys med friskkværnet sort peber og salt.
10.
Tilbered rodfrugterne i ovnen sammen med hamburgerryggen i ca. 20-30 minutter, til de er bløde, men har lidt ”bid”.
11.
Kom smør i en gryde.
12.
Tilsæt hvedemel under omrøring.
13.
Hæld fløden i, og lad blandingen koge.
14.
Hak grønkål groft, og kom det i gryden.
15.
Lad kålen koge i ca. 2-5 minutter.
16.
Smag til med muskatnød, salt og friskkværnet sort peber.
17.
Servér den glaserede hamburgerryg på et fad med bagte rodfrugter.
18.
Pynt af med friske urter, og drys med friskkværnet sort peber og salt.
19.
Servér sammen med grønlangkål, som er toppet med hakkede, ristede hasselnødder.
Jul
Svin
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
13305 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
368 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.2 g
Protein:
27.9 %
6.0 g
Kulhydrat:
22.1 %
4.8 g
Fedt:
50 %
5.0 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;