Fyldte ovnbagte peberfrugter

fork and spoon
Forret
clock
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

4 almindelige peberfrugter (røde og gule og ikke alt for store) 250 gr ricotta Galbani 12; spsk. salt, lidt peber og  100/120 gr. Kogt skinke

50 gr. Revet parmesan
En håndfuld rasp
1 æg
1 spsk. Olivenolie
Olivenolie til ovnfade
Et lille bund frisk hakket persille
Vand (let saltet) til at blanchere peberfrugter

Sådan gør du

Start med at skære toppen af peberfrugter, forsigtigt så det kan bruges igen til pynt. Tag alle kerne og dyb i kogende vand i ganske få minutter. Tag dem op og lad dem køle lidt ned mens du forbereder fyldet.

Bland ricotta ost med salt, æg, rasp, parmesan, skinke, olivenolien og selvfølgelig salt og peber. Til sidst tilføj den friske persille som du lige har hakket. Placer peberfrugter med bunden nedad på et ovnfad – som du har smurt i lidt olie – og fyld dem med ricotta blanding, så den er lige fordelt og fyldet kommer helt til kanten.
Lidt rasp og olivenolie på toppen og sæt dem så i en forvarmet ovn (180-200 gr.) i cirka 15 minutter. I de sidste par minutter kan de godt gratineres hvis man ønsker det.
Servér efter du har sat toppen af peberfrugt på igen, så der er en lille overraskelse ind i. De kan også serveres uden toppen med et lille persille blade på.
 
Eventuelle tips:
Persille kan byttes med basilikum og de kan også bruges som courgettes, så det bliver en dejlig blanding både visuelt og smagsmæssigt.
 
 
Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama