HjemOpskrifterFyldte ovnbagte peberfrugter

Fyldte ovnbagte peberfrugter

Måltidstype:
Forret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 250 g mascarpone eller ricotta
  • 4 røde og gule peberfrugter
  • salt og sort peber
  • 110 g kogt skinke
  • 50 g revet parmesanost
  • 1 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 bundt hakket kruspersille
  • let saltet vand til at blanchere peberfrugterne

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med at skære toppen af peberfrugter, forsigtigt så det kan bruges igen til pynt.

  • 2.
    Tag alle kerne og dyb i kogende vand i ganske få minutter.

  • 3.
    Tag dem op og lad dem køle lidt ned mens du forbereder fyldet.

  • 4.
    Bland ricotta ost med salt, æg, rasp, parmesan, skinke, olivenolien og selvfølgelig salt og peber.

  • 5.
    Til sidst tilføj den friske persille som du lige har hakket.

  • 6.
    Placer peberfrugter med bunden nedad på et ovnfad – som du har smurt i lidt olie – og fyld dem med ricotta blanding, så den er lige fordelt og fyldet kommer helt til kanten.

  • 7.
    Lidt rasp og olivenolie på toppen og sæt dem så i en forvarmet ovn (180-200 gr.) i cirka 15 minutter.

  • 8.
    I de sidste par minutter kan de godt gratineres hvis man ønsker det.

  • 9.
    Servér efter du har sat toppen af peberfrugt på igen, så der er en lille overraskelse ind i.

  • 10.
    De kan også serveres uden toppen med et lille persille blade på. Eventuelle tips: Persille kan byttes med basilikum og de kan også bruges som courgettes, så det bliver en dejlig blanding både visuelt og smagsmæssigt. Gengivet med tilladelse fra Moderne Mama.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7880 kj / 1883 kcal
Næringsindhold pr. 100g
682 kj / 163 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 14.8 %5.9 g
Kulhydrat: 16.3 %6.6 g
Fedt: 68.9 %12.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;