HjemOpskrifterFyldte butternut squash med rissalat og krydderurter

Fyldte butternut squash med rissalat og krydderurter

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 butternut squash
  • 1 tsk paprika + ekstra til drys
  • 250 g yoghurt 10%
Rissalat:
  • 1.5 dl risblanding med vilde ris
  • 2 dl vand
  • 1 knivspids salt og peber
  • 100 g mandler
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 50 g rosiner
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • 1.
    Halvér squashene, og skrab kernerne ud.

  • 2.
    Læg dem med skæresiden op i et ovnfast fad, og smør med olivenolie.

  • 3.
    Krydr med lidt salt og peber, og drys 1 tsk. paprika over.

  • 4.
    Bag squashene ved 180°C i 30 min.

  • 5.
    Skyl risene i en sigte, og kom dem i en gryde med vand og lidt salt.

  • 6.
    Lad dem simre under låg i 12 min., og lad dem herefter trække i 10 min.

  • 7.
    Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande eller i ovnen ved 180°C i 8-10 min.

  • 8.
    Skær abrikoser i strimler, og vend dem i risene sammen med rosiner.

  • 9.
    Hak persille og mynte groft, og kom dem i risene sammen med 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. citronsaft og de ristede mandler.

  • 10.
    Smag til med salt og peber.

  • 11.
    Kom rissalaten i de bagte squash – top med yoghurt og et drys paprika.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10388 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
352 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.4 g
Protein: 12.1 %2.5 g
Kulhydrat: 44.6 %9.2 g
Fedt: 43.3 %4.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;