HjemOpskrifterFyldt kalkunbryst med valnødder, abrikoser og dadler

Fyldt kalkunbryst med valnødder, abrikoser og dadler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kalkuner bryst
  • 20 g smør til bruning
  • 50 g valnøddekerner
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g dadler
  • 20 g hakket kruspersille
  • bomuldssnor
  • salt & sort peber
spidskålssalat
  • 500 g spidskål i mundrette stykker
citronfløde
  • 2 dl fløde
  • 0.5 dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber
  • tilbehør: ovnbagte kartoffel
  • pynt: kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kalkunbrystet halvt igennem på tværs.

  • 2.
    Bank det lidt fladt med hånden Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Varm en pande op med smør og sauter valnødder, abrikoser og dadler til det er lunt og blødt.

  • 4.
    Kom de tørrede frugter på kalkunbrystet og drys med hakket persille.

  • 5.
    Rul det sammen og snør det med bomuldssnor.

  • 6.
    Brun brystet af på panden med de tørrede frugter og kom det i et ovnfast fad.

  • 7.
    Steg kalkunbrystet i ovn ved 190 grader i 40 min.

  • 8.
    Lad det hvile lidt inden snoren fjernes og skæres i skiver.

  • 9.
    Kom fløde i en skål med citron, sukker og kværnet peber, piskes lidt og stilles koldt i ½ time.

  • 10.
    Kom snittet spidskål i koldt vand, så det bliver sprødt.

  • 11.
    Inden servering slynges spidskål tørt og vendes med den let tyknede citronfløde.

  • 12.
    Servér skiver af det fyldte kalkunbryst med sprød spidskålssalat vendt med citronfløde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7391 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
450 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.4 g
Protein: 37.5 %9.9 g
Kulhydrat: 21.5 %5.7 g
Fedt: 41 %5.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;