HjemOpskrifterFyldt kalkunbryst med valnødder, abrikoser og dadler

Fyldt kalkunbryst med valnødder, abrikoser og dadler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 700 g kalkun bryst
  • 20 g smør til bruning
  • 50 g valnøddekerner
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g dadler
  • 20 g kruspersille
  • bomuldssnor
  • salt & sort peber
spidskålssalat
  • 500 g spidskål i mundrette stykker
citronfløde
  • 2 dl fløde
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • friskkværnet peber
  • tilbehør: ovnbagte kartofler
  • 20 g kruspersille

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kalkunbrystet halvt igennem på tværs.

  • 2.
    Bank det lidt fladt med hånden Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Varm en pande op med smør og sauter valnødder, abrikoser og dadler til det er lunt og blødt.

  • 4.
    Kom de tørrede frugter på kalkunbrystet og drys med hakket persille.

  • 5.
    Rul det sammen og snør det med bomuldssnor.

  • 6.
    Brun brystet af på panden med de tørrede frugter og kom det i et ovnfast fad.

  • 7.
    Steg kalkunbrystet i ovn ved 190 grader i 40 min.

  • 8.
    Lad det hvile lidt inden snoren fjernes og skæres i skiver.

  • 9.
    Kom fløde i en skål med citron, sukker og kværnet peber, piskes lidt og stilles koldt i ½ time.

  • 10.
    Kom snittet spidskål i koldt vand, så det bliver sprødt.

  • 11.
    Inden servering slynges spidskål tørt og vendes med den let tyknede citronfløde.

  • 12.
    Servér skiver af det fyldte kalkunbryst med sprød spidskålssalat vendt med citronfløde.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7579 kj / 1812 kcal
Næringsindhold pr. 100g
461 kj / 110 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 36.5 %9.9 g
Kulhydrat: 21.4 %5.8 g
Fedt: 42.1 %5.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;