Fyldt kalkunbryst med valnødder, abrikoser og dadler

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Kalkunbryst
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kalkun bryst ca. 700 g
20 g smør til bruning
50 g valnødder
50 g tørrede abrikoser
50 g dadler
20 g hakket persille
bomuldssnor
salt og peber

Spidskålssalat:
500 g spidskål i mundrette stykker

Citronfløde:
2 dl fløde
½ dl citronsaft
1 tsk. sukker
kværnet peber

Tilbehør: Ovnbagte kartofler

Pynt: Persille kviste

Sådan gør du

Skær kalkunbrystet halvt igennem på tværs.  Bank det lidt fladt med hånden Krydr med salt og peber. Varm en pande op med smør og sauter valnødder, abrikoser og dadler til det er lunt og blødt. Kom de tørrede frugter på kalkunbrystet og drys med hakket persille.

Rul det sammen og snør det med bomuldssnor. Brun brystet af på panden med de tørrede frugter og kom det i et ovnfast fad. Steg kalkunbrystet i ovn ved 190 grader i 40 min.

Lad det hvile lidt inden snoren fjernes og skæres i skiver.

Kom fløde i en skål med citron, sukker og kværnet peber, piskes lidt og stilles koldt i ½ time.

Kom snittet spidskål i koldt vand, så det bliver sprødt. Inden servering slynges spidskål tørt og vendes med den let tyknede citronfløde.

Servér skiver af det fyldte kalkunbryst med sprød spidskålssalat vendt med citronfløde.

 

Energi pr. person: 2670 kJ / 636 kcal
Energifordeling pr. 100g
Protein: 30 %
Fedt: 38 %
Kulhydrat: 32 %