HjemOpskrifterFriske vietnamesiske forårsruller

Friske vietnamesiske forårsruller

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 16 rispapir
  • 600 g kyllingeinderfileter
  • 2 liter smagsneutral olie
marinade til kyllingeinderfilet:
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk flydende honning
  • 1 tsk friskpresset limesaft
peanutbutterdip:
  • 1 dl peanuts
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk vand
fyld:
  • 100 g kolde kogte glasnudler
  • 100 g revet gulerødder
  • 1 avocado
  • 1 1 rød peberfrugt _obsolete
  • 60 g rød spidskål
  • 60 g savojkål
  • 1 æble
  • 0.5 dl mynteblade
  • 25 g frisk koriander (0.5 dl)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Kom kyllingeinderfilet i et fad.

  • 2.
    Bland alle ingredienser til marinaden sammen og hæld marinaden over kyllingen.

  • 3.
    Lad det trække tildækket i 15 minutter ved stuetemperatur.

  • 4.
    Rør alle ingredienser til peanutbutterdippen sammen i en skål.

  • 5.
    Tilsæt vand og rør dippen til en ensartet konsistens.

  • 6.
    Hæld den overskydende marinade fra kyllingen og kassér marinaden.

  • 7.
    Kom olie på en varm pande, og steg kyllingeinderfilet ved middelvarme i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne.

  • 8.
    Klargør fyldet: Skær avocado i skiver, peberfrugt, spidskål og savojkål i tynde strimler og æble i tynde skiver.

  • 9.
    Anret fyld og kylling i mindre stykker på et stort fad.

  • 10.
    Brug et fad med kant til koldt vand, hvori rispapiret kan dyppes.

  • 11.
    Servér peanutbutterdip til.

  • 12.
    Tip til rulning af forårsrullerne: Dyp rispapiret kort i koldt vand.

  • 13.
    Selvom rispapiret stadig er fast, skal det nok blive blødt, så undgå at lade det ligge for længe i vandet.

  • 14.
    Når rispapiret skal rulles, lægges fyldet på midten af rispapiret i en bunke med fx kål som bund.

  • 15.
    Det gør det nemmere at rulle til en ensartet forårsrulle.

  • 16.
    Rul den ene ende af rispapiret over fyldet.

  • 17.
    Fold rispapiret ind i begge sider og rul derefter til en rulle.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
77436 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2067 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 3.8 %4.6 g
Kulhydrat: 3.1 %3.7 g
Fedt: 93.1 %52.0 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;