HjemOpskrifterFrikadeller med æble og salvie

Frikadeller med æble og salvie

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g hakket grisekød (ca. 12% fedt)
  • 1 æg
  • 0.5 dl vand
  • 0.5 dl rasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æble
  • 1 løg
  • 6 blade frisk salvie
  • 1 spsk frisk timian
  • 1 knivspids salt og peber
  • 1 tsk smør og olie til stegning
  • 100 g tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

  • 1.
    Rør en fars af hakket gris, æg, vand, rasp og hvedemel.

  • 2.
    Riv æblet og løget groft – lad skindet sidde på æblet.

  • 3.
    Hak salvien fint.

  • 4.
    Kom det hele i farsen sammen med timian, og krydr med salt og peber.

  • 5.
    Rør farsen godt sammen, og lad den hvile i 10 min.

  • 6.
    Form farsen til små frikadeller, og steg dem ved middel varme i en blanding af smør og olie, ca. 5 min. pr. side.

  • 7.
    Hold dem lune i ovnen.

  • 8.
    Servér med tyttebærsyltetøj, og pynt med ekstra salvie.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
5002 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
565 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 30.6 %10.2 g
Kulhydrat: 29.1 %9.7 g
Fedt: 40.3 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;