Frikadelleburger med rødbede-slaw

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Frikadelleburger
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

600 g hakket kalv og flæsk

1,5 tsk. salt

1 tsk. kværnet peber

1 revet løg

1 æg

1 dl sødmælk

1 dl hvedemel

1 tsk. røget paprika til stegning

 

Tilbehør:

4 durum-burgerboller

30 g rucola

 

Rødbede-slaw:

200 g revet rødbede

100 g revet gulerod

1-2 spsk. revet peberrod

2 dl skyr

1 tsk. salt

Kværnet peber

Sådan gør du

Rør hakket kalv og flæsk sejt med salt. Kom kværnet peber, revet løg og æg i. Rør rundt. Tilsæt mælk og hvedemel og rør farsen fast. Lad farsen trække i køleskab i ca. 30 minutter.

Lav rødbede-slaw ved at blande alle ingredienser sammen.

Varm en gasgrill op (lav til medium varme). Form farsen til frikadeller og steg dem på alle sider til frikadellerne er gennemstegte. Drys med røget paprika. Fortsæt til alt fars er brugt.

Halvér durum-burgerboller og grill dem på begge sider.

Anret frikadelleburger med rucola, rødbede-slaw, 2 flækkede grillede frikadeller og sæt toppen af burgerbollen på.

 

 

 

Energi pr. person:  2567 Kj/611 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12 g.
Kulhydrat: 15 g.

Fedt: 4 g.