Fransk kylling med grillede små kartofler

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kylling 1,4 kg

1 spyd til grill (Rotisseri)

2 usprøjtede citroner i tykke skiver

1 hel hvidløg i fed

3 rosmarinkviste

Salt og peber
 

Foliebakke:

½ dl olivenolie

1 aubergine i tern

1 tsk. seasalt

100 g grønne oliven, 
gerne med citron

2 rosmarinkviste

600 g kogte små kartofler

Revet skal af 1 usprøjtet citron
 

Tilbehør:

Grøn salat
 

Sådan gør du

Rengør og skyl kyllingen indeni. 
Kom alt fyldet i og stik et stort spyd igennem den fyldte kylling. Grill den på spyddet eller fladt på grillristen ved indirekte varme i 90 min. Mål med stegetermometer temperaturen, den skal være 80° C før kyllingen er færdig. Den sidste halve time inden kyllingen er færdig, kommes foliebakken med kartoffelfyldet på. Kom kyllingen op på et rent trancherbræt og skær den ud i passende portionsstørrelser, server med kartoffelfyld og grøn salat.