HjemOpskrifterFransk kylling med grillede små kartofler

Fransk kylling med grillede små kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kylling 1,4 kg
  • 1 grillspyd
  • revet skal af 3 citroner (usprøjtede)
  • 1 1 helt fed hvidløg i fed
  • 5 friske rosmarinkviste
  • salt og sort peber
Foliebakke:
  • ½ dl olivenolie
  • 1 aubergine i tern
  • 1 tsk havsalt
  • 100 g grønne oliven, gerne med citron
  • 5 friske rosmarinkviste
  • 600 g kogte små kartofler
  • revet skal af 3 citroner (usprøjtede)
Tilbehør:
  • grøn salat

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rengør og skyl kyllingen indeni.

  • 2.
    Kom alt fyldet i og stik et stort spyd igennem den fyldte kylling.

  • 3.
    Grill den på spyddet eller fladt på grillristen ved indirekte varme i 90 min.

  • 4.
    Mål med stegetermometer temperaturen, den skal være 80° C før kyllingen er færdig.

  • 5.
    Den sidste halve time inden kyllingen er færdig, kommes foliebakken med kartoffelfyldet på.

  • 6.
    Kom kyllingen op på et rent trancherbræt og skær den ud i passende portionsstørrelser, server med kartoffelfyld og grøn salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
12168 kj / 2908 kcal
Næringsindhold pr. 100g
479 kj / 115 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 38.4 %10.8 g
Kulhydrat: 17.8 %5.0 g
Fedt: 43.8 %5.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;