HjemOpskrifterFransk kylling med grillede små kartofler

Fransk kylling med grillede små kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 kylling 1,4 kg
  • 1 grillspyd
  • 2 citroner (usprøjtede) i tykke skiver
  • 1 1 helt fed hvidløg i fed
  • 3 rosmarinkviste
  • salt og sort peber
    Foliebakke:
    • 0.5 dl olivenolie
    • 1 aubergine i tern
    • 1 tsk havsalt
    • 100 g grønne oliven, gerne med citron
    • 2 rosmarinkviste
    • 600 g kogte små kartofler
    • 1 citron (usprøjtet)
      Tilbehør:
      • grøn salat

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Rengør og skyl kyllingen indeni.

      • 2.
        Kom alt fyldet i og stik et stort spyd igennem den fyldte kylling.

      • 3.
        Grill den på spyddet eller fladt på grillristen ved indirekte varme i 90 min.

      • 4.
        Mål med stegetermometer temperaturen, den skal være 80° C før kyllingen er færdig.

      • 5.
        Den sidste halve time inden kyllingen er færdig, kommes foliebakken med kartoffelfyldet på.

      • 6.
        Kom kyllingen op på et rent trancherbræt og skær den ud i passende portionsstørrelser, server med kartoffelfyld og grøn salat.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      13420 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      506 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.9 g
      Protein: 29.7 %8.8 g
      Kulhydrat: 16.1 %4.8 g
      Fedt: 54.2 %7.4 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;