Forårssnaps med rabarber

fork and spoon
Drikke
clock
0-30 min
Forårssnaps med rabarber
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 flaske 0,75 cl snaps

3 stængler rabarber

4 spsk sukker

1 vaniljestang

25 g frisk ingefær

1 sylteglas (1,5 liter)

Sådan gør du

Rens rabarber grundigt og skær bund og top af. Skræl rabarber i lange strimler med en tyndskræller, og kom dem i et sylteglas med låg. Drys sukker over rabarberstrimlerne og ryst det sammen. Lad det trække i 2-3 timer og ryst sylteglasset et par gange undervejs.

Hæld snaps på sylteglasset og tilsæt 1 flækket vaniljestang og frisk, skrællet ingefær i skiver. Rør det sammen og luk låget på. Lad det fyldte sylteglas trække et mørkt og køligt sted, indtil snapsen har den ønskede smag af rabarber. Lad gerne snapsen trække i 2-3 måneder. Hold øje med, at rabarberstænglerne ikke bliver brune, ellers tages de op af sylteglasset. Når den ønskede smag er opnået, filtreres snapsen i et kaffefilter og hældes på en rengjort flaske med prop eller skruelåg. Snapsen kan holde sig længe mørkt og køligt.

 

Energi pr. person: 8541 kJ / 2034 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 0 g
Fedt: 0 g
Kulhydrat: 6,5 g
Alkohol: 26,0 g