HjemOpskrifterForårssnaps med rabarber

Forårssnaps med rabarber

Måltidstype:
Drikke
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 0,1 dl (0.75 cl) snaps
  • 3 stilke rabarber
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 25 g frisk ingefær
  • 1 lille sylteglas (1.5 liter)

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Rens rabarber grundigt og skær bund og top af.

  • 2.
    Skræl rabarber i lange strimler med en tyndskræller, og kom dem i et sylteglas med låg.

  • 3.
    Drys sukker over rabarberstrimlerne og ryst det sammen.

  • 4.
    Lad det trække i 2-3 timer og ryst sylteglasset et par gange undervejs.

  • 5.
    Hæld snaps på sylteglasset og tilsæt 1 flækket vaniljestang og frisk, skrællet ingefær i skiver.

  • 6.
    Rør det sammen og luk låget på.

  • 7.
    Lad det fyldte sylteglas trække et mørkt og køligt sted, indtil snapsen har den ønskede smag af rabarber.

  • 8.
    Lad gerne snapsen trække i 2-3 måneder.

  • 9.
    Hold øje med, at rabarberstænglerne ikke bliver brune, ellers tages de op af sylteglasset.

  • 10.
    Når den ønskede smag er opnået, filtreres snapsen i et kaffefilter og hældes på en rengjort flaske med prop eller skruelåg.

  • 11.
    Snapsen kan holde sig længe mørkt og køligt.

  • 12.
    Energi pr. person: 8541 kJ / 2034 kcal Næringsindhold pr. 100 g: Protein: 0 g Fedt: 0 g Kulhydrat: 6,5 g Alkohol: 26,0 g.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1361 kj / 325 kcal
Næringsindhold pr. 100g
254 kj / 61 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.3 g
Protein: 5.9 %0.9 g
Kulhydrat: 82.9 %12.4 g
Fedt: 5.7 %0.4 g
Alkohol: 5.5 %0.5 g
;