HjemOpskrifterFond af kraftben

Fond af kraftben

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

3 liter
  • 1.5 kg kraftben
  • 1 porre
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt persille
  • 4 kviste frisk timian
  • 4 liter vand
  • 2 laurbærblade

Sådan gør du

  • 1.
    Kom kraftben i en stor bradepande.

  • 2.
    Skær løg i kvarte, og skær porre og gulerødder i brede stykker.

  • 3.
    Del bladselleri i grove stykker.

  • 4.
    Kom det hele i bradepanden sammen med kødet.

  • 5.
    Kom hele fed hvidløg i – lad skrællen blive på.

  • 6.
    Dryp olivenolie over, og vend det hele rundt, så olien bliver fordelt.

  • 7.
    Kom bradepanden i en 200°C varm ovn, og bag det hele i 20 min.

  • 8.
    Hæld herefter det hele over i en stor gryde.

  • 9.
    Tilsæt persillestængler, laurbærblade og timian, og hæld vandet over.

  • 10.
    Lad det simre i 3 timer med låget på skrå.

  • 11.
    Sigt suppen, og kom den tilbage i en ren gryde.

  • 12.
    Lad den koge ind uden låg i 30 min.

  • 13.
    Herefter er fonden klar til brug.

  • 14.
    Du kan evt. fryse den i portioner på ½ -1 liter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1860 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
30 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.3 g
Protein: 8 %0.1 g
Kulhydrat: 37.7 %0.7 g
Fedt: 54.3 %0.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;