Fødselsdagslagkage med kakaofløde, friske bær og citronmelisse

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Fødselsdagslagkage
Del med en ven

Ingredienser

9 personer

4 stk. lagkagebunde, lyse

2 poser kagecreme med vaniljesmag (à 90 g)

1 liter mælk

 

Fyld:

3 dl hindbærmarmelade

300 g jordbær

250 g hindbær

250 g blåbær

 

Kakaofløde:

3 dl fløde

30 g flormelis

20 g kakaopulver

 

Pynt:

1 dl citronmelisse

2 røde lys

Sådan gør du

Tilbered kagecreme efter forskriften på emballagen.

Pisk fløden let, drys flormelis og kakaopulver i blandingen og pisk videre. Pas på at det ikke skiller.

Skyl bær og skær evt. jordbær i kvarte.

Lagkagen lægges sammen lagvis:

Smør lagkagebund 1 med et lag hindbærmarmelade, og et lag kagecreme. Kom stykker af jordbær, hindbær og blåbær på og endnu en lagkagebund. Smør bund 2 med hindbærmarmelade, et lag kagecreme og stykker af jordbær, hindbær og blåbær. Smør bund 3 med hindbærmarmelade, et lag kagecreme og stykker af jordbær, hindbær og blåbær. Kom sidste lagkagebund på og fordel kakaofløde på toppen.

Pynt med jordbær, hindbær, blåbær og citronmelisse.

 

Energi pr. person:  1719 Kj/  409 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 2,75 g.
Kulhydrat: 18,0 g.
Fedt: 6,0 g.