Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Flettet påske grovbrød

Bedømmelse (1)
60-90 min
2 personer

Ingredienser

50 g smør
4 dl mælk
1 dl skyr
50 g gær
2 tsk. salt
2 tsk. honning
50 g solsikkekerner
150 g rugmel
250 g Urtekram Speltmel
350 g hvedemel

Pensling:
1 sammenpisket æg

Pynt:
Græskarkerner/solsikkekerner/sesam frø, lidt mel
 

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Kom blandingen i en skål og rør skyr i. Rør gær i sammen med salt og honning. Kom melet i og slå dejen godt sammen. Gem evt. lidt af melet. Hviler tildækket et lunt sted i 1 time. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker og tril dejen i 3 lige lange stykker på ca. 1 meter. Flettes sammen og form fletningen sammen til en snegl, på en bageplade med bagepapir. Lad den efterhæve i 30 min. Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med græskarkerner, solsikke kerner, sesamfrø og lidt mel. Bag brødet på nederste rille i ca. 27-30 min ved 200° C.

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Kom blandingen i en skål og rør skyr i. Rør gær i sammen med salt og honning. Kom melet i og slå dejen godt sammen. Gem evt. lidt af melet. Hviler tildækket et lunt sted i 1 time. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 3 stykker og tril dejen i 3 lige lange stykker på ca. 1 meter. Flettes sammen og form fletningen sammen til en snegl, på en bageplade med bagepapir. Lad den efterhæve i 30 min. Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med græskarkerner, solsikke kerner, sesamfrø og lidt mel. Bag brødet på nederste rille i ca. 27-30 min ved 200° C.