HjemOpskrifterFlettet påske grovbrød

Flettet påske grovbrød

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 4 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 dl Cheasy® skyr naturel
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • 50 g solsikkekerner
  • 150 g rugmel
  • 250 g speltmel
  • 350 g hvedemel
Pensling:
  • 1 sammenpisket æg
Pynt:
  • græskarkerner /solsikkekerner/sesamfrø
  • 350 g hvedemel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.

  • 2.
    Kom blandingen i en skål og rør skyr i.

  • 3.
    Rør gær i sammen med salt og honning.

  • 4.
    Kom melet i og slå dejen godt sammen.

  • 5.
    Gem evt. lidt af melet.

  • 6.
    Hviler tildækket et lunt sted i 1 time.

  • 7.
    Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord tilsæt evt. resten af melet.

  • 8.
    Del dejen i 3 stykker og tril dejen i 3 lige lange stykker på ca. 1 meter.

  • 9.
    Flettes sammen og form fletningen sammen til en snegl, på en bageplade med bagepapir.

  • 10.
    Lad den efterhæve i 30 min.

  • 11.
    Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med græskarkerner, solsikke kerner, sesamfrø og lidt mel.

  • 12.
    Bag brødet på nederste rille i ca. 27-30 min ved 200° C.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
14453 kj / 3454 kcal
Næringsindhold pr. 100g
981 kj / 234 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.6 g
Protein: 15.1 %8.7 g
Kulhydrat: 61.5 %35.5 g
Fedt: 23.4 %6.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;