HjemOpskrifterFlettet påske grovbrød

Flettet påske grovbrød

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 4 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 dl Cheasy® skyr naturel
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • 50 g solsikkekerner
  • 150 g rugmel
  • 250 g speltmel
  • 350 g hvedemel
    Pensling:
    • 1 sammenpisket æg
      Pynt:
      • græskarkerner /solsikkekerner/sesamfrø
      • lidt hvedemel

      SÅDAN GØR DU

      • 1.
        Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.

      • 2.
        Kom blandingen i en skål og rør skyr i.

      • 3.
        Rør gær i sammen med salt og honning.

      • 4.
        Kom melet i og slå dejen godt sammen.

      • 5.
        Gem evt. lidt af melet.

      • 6.
        Hviler tildækket et lunt sted i 1 time.

      • 7.
        Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord tilsæt evt. resten af melet.

      • 8.
        Del dejen i 3 stykker og tril dejen i 3 lige lange stykker på ca. 1 meter.

      • 9.
        Flettes sammen og form fletningen sammen til en snegl, på en bageplade med bagepapir.

      • 10.
        Lad den efterhæve i 30 min.

      • 11.
        Pensl brødet med sammenpisket æg og drys med græskarkerner, solsikke kerner, sesamfrø og lidt mel.

      • 12.
        Bag brødet på nederste rille i ca. 27-30 min ved 200° C.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      14699 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      997 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 4.7 g
      Protein: 14 %8.2 g
      Kulhydrat: 62.5 %36.7 g
      Fedt: 23.5 %6.3 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;