HjemOpskrifterFlæskesteg med sprød rødkål

Flæskesteg med sprød rødkål

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1½ kg grisekam med ridset svær (kamsteg med svær)
  • 10 laurbærblade
  • 800 g rødkål
  • 100 g kapers
  • 2 spsk rapsolie
  • Saft fra 1 appelsin
  • 2 æbler
  • groft salt
  • groftkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tjek ridserne i sværen efter med en lille skarp kniv.

  • 2.
    De skal være dybe men ikke helt ned til kødet.

  • 3.
    Gnid salt og peber godt ned i ridserne.

  • 4.
    Den sprødeste svær får du, hvis du nu sætter stegen udækket på køl og lader den stå ca. 1 døgn. Så trækker saltet væske ud af sværen og du får en supersprød svær. (Du kan også stege den med det samme, men så skal svære nok have nogle minutter under grillen for at blive helt sprød.)

  • 5.
    Børst saltet af og dup sværen tør med køkkenrulle.

  • 6.
    Steg den i en 200°C varm ovn i ca. 50 minutter eller til kernetemperaturen er 68°.

  • 7.
    Del rødkål i kvarte og skær det i tynde strimler.

  • 8.
    Bland dem med kapers, olie, appelsinsaft og æblebåde og server til flæskestegen.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
17929 kj / 4285 kcal
Næringsindhold pr. 100g
628 kj / 150 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.9 g
Protein: 29.1 %10.7 g
Kulhydrat: 7.6 %2.8 g
Fedt: 63.3 %10.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;