Flæskesteg med sprød rødkål

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 kamsteg med svær ca. 1,5 kg
Groft salt og peber
7-10 laurbærblade
½ rødkålshoved
100 g kapers
2 spsk. rapsolie
Saft fra 1 appelsin
2 æbler

Sådan gør du

Fremgangsmåde:
Tjek ridserne i sværen efter med en lille skarp kniv. De skal være dybe men ikke helt ned til kødet. Gnid salt og peber godt ned i ridserne.

Den sprødeste svær får du, hvis du nu sætter stegen udækket på køl og lader den stå ca. 1 døgn. Så trækker saltet væske ud af sværen og du får en supersprød svær.
(Du kan også stege den med det samme, men så skal svære nok have nogle minutter under grillen for at blive helt sprød.)

Børst saltet af og dup sværen tør med køkkenrulle. Steg den i en 200°C varm ovn i ca. 50 minutter eller til kernetemperaturen er 68°.

Del rødkål i kvarte og skær det i tynde strimler.
Bland dem med kapers, olie, appelsinsaft og æblebåde og server til flæskestegen.