Flæskesteg med rosmarin, salvie og hvidløg på kartoffelbund

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Flæskesteg med rosmarin, salvie og hvidløg på kartoffelbund
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 flæskesteg, ca. 1 kg. 

1 lille håndfuld salvieblade

2 spsk. Rosmarin

2 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

Salt og sort peber

1 løg

1 kg kartofler

2 dl grøntsags- eller hønsebouillon
 

Sådan gør du

Skær en ekstra dyb rille mellem hver anden svær. Hak salvie og rosmarin, og bland med 1 fed finthakket hvidløg og olivenolie. Kom blandingen ned i de dybe riller. Krydr hele stegen med salt og peber. Skær løg i strimler. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på ½ cm. Vend kartofler og løg sammen, og fordel dem i et ovnfast fad. Hæld bouillon over, og læg flæskestegen på en rist over fadet, så saft og fedt fra stegen drypper ned i. Steg det hele ved 200°C i 50 min.

 

Energi pr. person: 3949KJ/944Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g: 
Protein: 10,6 g. 
Kulhydrat: 7,3 g. 
Fedt: 9,9 g.