HjemOpskrifterFlæskesteg med rosmarin, salvie og hvidløg på kartoffelbund

Flæskesteg med rosmarin, salvie og hvidløg på kartoffelbund

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 dl frisk salvieblad
  • 1 flæskesteg
  • 2 spsk frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og sort peber
  • 1 løg
  • 1 kg kartoffel
  • 2 dl grøntsagsbouillon eller hønsebouillon

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær en ekstra dyb rille mellem hver anden svær.

  • 2.
    Hak salvie og rosmarin, og bland med 1 fed finthakket hvidløg og olivenolie.

  • 3.
    Kom blandingen ned i de dybe riller.

  • 4.
    Krydr hele stegen med salt og peber.

  • 5.
    Skær løg i strimler.

  • 6.
    Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på ½ cm.

  • 7.
    Vend kartofler og løg sammen, og fordel dem i et ovnfast fad.

  • 8.
    Hæld bouillon over, og læg flæskestegen på en rist over fadet, så saft og fedt fra stegen drypper ned i.

  • 9.
    Steg det hele ved 200°C i 50 min.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18974 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
667 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 27.8 %10.9 g
Kulhydrat: 15.7 %6.2 g
Fedt: 56.5 %10.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;