Fiskeburger med torsk og laks og marinerede gulerødder

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Fiskeburger
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

300 g gulerødder

½ dl hvidvinseddike

½ dl vand

1 tsk. groft salt

1 spsk. sukker

1 dl creme fraiche 18%

3 spsk. mayonnaise
1 spsk. ketchup

½ tsk. paprika
1 drueagurk

Salt og hvid peber
300 g kartofler

200 g torskefilet
125 g laksefilet

2 forårsløg

50 g hvedemel

25 g smør

150 g salat
1 avocado

4 burgerboller

Sådan gør du

Skræl gulerødder og brug en skræller eller mandolinjern til at skære dem i meget tynde bånd eller skiver. Kog eddike med vand, salt og sukker og hæld lagen over gulerødderne. Lad trække, mens du tilbereder resten. Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, ketchup, paprika og finthakket drueagurk. Smag til med salt og hvid peber.

Skræl kartofler, kog møre i letsaltet vand og mos dem groft. Fjern evt. skind fra fisken og skær i små tern eller hak groft i en foodprocessor. Bland fisk og kartofler med finthakket forårsløg. Krydr med salt og hvid peber. Form farsen til bøffer og vend i mel. Steg ved middel varme i 4-5 min. pr. side. Lun burgerbollerne og smør med dressing. Læg sammen med salat, avocado i skiver, fiskebøf og gulerødder.

 

Energi pr. person: 2609KJ/624Kcal. 

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,9 g.
Kulhydrat: 13,5 g.
Fedt: 7,1 g.