HjemOpskrifterFiskeburger med torsk og laks og marinerede gulerødder

Fiskeburger med torsk og laks og marinerede gulerødder

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 300 g gulerødder
  • 0.5 dl hvidvinseddike
  • 0.5 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk tomatketchup
  • 0.5 tsk paprika
  • 1 syltet drueagurk
  • salt
  • sort peber
  • 300 g kartofler
  • 200 g torskefileter
  • 125 g laksefileter
  • 2 forårsløg
  • 50 g hvedemel
  • 25 g smør
  • 150 g salat
  • 1 avocado
  • 4 burgerboller

Sådan gør du

  • 1.
    Skræl gulerødder og brug en skræller eller mandolinjern til at skære dem i meget tynde bånd eller skiver.

  • 2.
    Kog eddike med vand, salt og sukker og hæld lagen over gulerødderne.

  • 3.
    Lad trække, mens du tilbereder resten.

  • 4.
    Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise, ketchup, paprika og finthakket drueagurk.

  • 5.
    Smag til med salt og hvid peber.

  • 6.
    Skræl kartofler, kog møre i letsaltet vand og mos dem groft.

  • 7.
    Fjern evt. skind fra fisken og skær i små tern eller hak groft i en foodprocessor.

  • 8.
    Bland fisk og kartofler med finthakket forårsløg.

  • 9.
    Krydr med salt og hvid peber.

  • 10.
    Form farsen til bøffer og vend i mel.

  • 11.
    Steg ved middel varme i 4-5 min. pr. side.

  • 12.
    Lun burgerbollerne og smør med dressing.

  • 13.
    Læg sammen med salat, avocado i skiver, fiskebøf og gulerødder.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11310 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
614 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 15 %5.4 g
Kulhydrat: 39 %14.1 g
Fedt: 46 %7.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;