HjemOpskrifterFiskeburger med grillet mørksej og gomadressing

Fiskeburger med grillet mørksej og gomadressing

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt og sort peber
  • 700 g mørksejfileter
  • 4 brioche burgerboller med sesam
gomadressing:
  • 1 fed hvidløg
  • 125 g ristede sesamfrø
  • 1 limefrugt
  • 3 spsk sojasauce
  • 0.5 tsk stødt chili
  • 1 tsk rørsukker
  • 3.5 spsk sesamolie
  • 0.5 dl vand
  • 1 tsk salt
fyld:
  • 200 g rød spidskål
  • 200 g gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 dl bønnespirer
tilbehør:
  • friske korianderblade BRUG "frisk koriander"
  • limefrugt i både
pynt:
  • ristede sesamfrø

Sådan gør du

  • 1.
    Snit spidskål og gulerødder fint, og skær forårsløg i skrå, tynde skiver.

  • 2.
    Læg de snittede grøntsager og bønnespirer i koldt vand og stil det hele i køleskabet.

  • 3.
    Til gomadressingen blancheres hvidløg.

  • 4.
    Blend derefter sesamfrø, saften fra 1 lime, sojasauce, blancheret hvidløg, chili, rørsukker og halvdelen af olien.

  • 5.
    Tilsæt resten af olien og tilsæt vand, til dressingen har en let cremet konsistens.

  • 6.
    Smag til med salt.

  • 7.
    Dup fisken med køkkenrulle og skær den i 4 stykker.

  • 8.
    Grill fisken på en grillpande eller ved direkte varme på en grill i ca. 2 minutter.

  • 9.
    Undgå at vende fisken, da den er meget porøs.

  • 10.
    Krydr med salt og peber.

  • 11.
    Grill burgerboller på begge sider.

  • 12.
    Dræn grøntsager og slyng dem.

  • 13.
    Anret underbolle med gomadressing, sprøde grøntsager, grillet fisk og top med overbollen.

  • 14.
    Pynt med lime og friske koriander.

  • 15.
    Drys med ristede sesamfrø.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10101 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
554 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 32 %10.4 g
Kulhydrat: 28.7 %9.3 g
Fedt: 39.3 %5.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;