HjemOpskrifterFigenmarmelade

Figenmarmelade

Måltidstype:
Dessert
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 500 g friske figner
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl vand
  • 350 g Dansukker syltesukker
  • citronsaft

Sådan gør du

  • 1.
    Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.

  • 2.
    Kom vaniljestang og vaniljekorn i en gryde med vand og sukker og bring det i kog.

  • 3.
    Lad det koge, indtil sukkeret er opløst.

  • 4.
    Skyl fignerne, fjern stilken og blomst og skær dem i kvarte, før de kommes i sukkervandet.

  • 5.
    Lad det hele simre uden låg i ca. 15 min.

  • 6.
    Skum evt. af undervejs med en hulske og smag til med citronsaft.

  • 7.
    Hæld marmeladen på et skoldet glas og sæt låg på, så det slutter tæt.

  • 8.
    TIP! Syltetøj er grundlæggende blot frugt kogt med sukker.

  • 9.
    Men eksperimenter også med tilsætning af andre smage.

  • 10.
    Fx kanel, vanilje, kardemomme, chili eller krydderurter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
7044 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
668 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 1 %0.4 g
Kulhydrat: 98.2 %38.6 g
Fedt: 0.8 %0.1 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;