250 g blandede bær til pynt, f. eks. hindbær, ribs og jordbær
Sådan gør du
Sådan gør du
1.
Til kagebunde piskes æg og sukker, til det er helt lyst og skummende.
2.
Rør smørret i, og sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen.
3.
Vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af dejen.
4.
Smør to springforme på 20 cm med smør, og drys bund og sider med lidt mel.
5.
Bank overskydende mel ud.
6.
Fordel dejen i de to forme, og bag dem ved 175 grader C i ca. 25 min.
7.
Lad kagerne køle ned, og flæk så hver kage i to, så du får 4 kagebunde.
8.
Til smørcreme piskes smør sammen med flormelis, mælk og vanilje med en elpisker eller en røremaskine med piskeris på i 10 min.
9.
Tilsæt de moste hindbær, og pisk videre i 2 min.
10.
Tag en tredjedel af cremen fra til kagens yderside.
11.
Læg en kagebund på et kagefad, og smør en tredjedel af hindbærmarmeladen på.
12.
Kom herefter en tredjedel af cremen på, og gentag med de næste to kagebunde.
13.
Top med den sidste kagebund, og smør den gemte andel af cremen på toppen og ydersiden i et tyndt lag – man må gerne kunne se kagebundene gennem cremen.
14.
Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer.
15.
Tag den ud en halv time, før den skal serveres, og pynt toppen med blandede bær.