HjemOpskrifterFestlagkage med hindbær

Festlagkage med hindbær

Måltidstype:
Dessert
Arbejdstid:
60-90 min
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

10 personer
Kagebunde
  • 6 æg
  • 150 g sukker
  • 120 g smør smeltet + ekstra til formene
  • 150 g hvedemel + ekstra tilformene
  • 1 tsk bagepulver
Fyld og pynt
  • 150 g hindbærmarmelade
  • 250 g blødt smør
  • 750 g flormelis
  • 0.5 dl letmælk
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 125 g hindbær moste
  • 250 g blandede bær til pynt, f. eks. hindbær, ribs og jordbær

Sådan gør du

Sådan gør du
  • 1.
    Til kagebunde piskes æg og sukker, til det er helt lyst og skummende.

  • 2.
    Rør smørret i, og sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen.

  • 3.
    Vend det forsigtigt sammen uden at slå for meget luft ud af dejen.

  • 4.
    Smør to springforme på 20 cm med smør, og drys bund og sider med lidt mel.

  • 5.
    Bank overskydende mel ud.

  • 6.
    Fordel dejen i de to forme, og bag dem ved 175 grader C i ca. 25 min.

  • 7.
    Lad kagerne køle ned, og flæk så hver kage i to, så du får 4 kagebunde.

  • 8.
    Til smørcreme piskes smør sammen med flormelis, mælk og vanilje med en elpisker eller en røremaskine med piskeris på i 10 min.

  • 9.
    Tilsæt de moste hindbær, og pisk videre i 2 min.

  • 10.
    Tag en tredjedel af cremen fra til kagens yderside.

  • 11.
    Læg en kagebund på et kagefad, og smør en tredjedel af hindbærmarmeladen på.

  • 12.
    Kom herefter en tredjedel af cremen på, og gentag med de næste to kagebunde.

  • 13.
    Top med den sidste kagebund, og smør den gemte andel af cremen på toppen og ydersiden i et tyndt lag – man må gerne kunne se kagebundene gennem cremen.

  • 14.
    Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 3 timer.

  • 15.
    Tag den ud en halv time, før den skal serveres, og pynt toppen med blandede bær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
24822 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1200 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 4 %2.8 g
Kulhydrat: 75.9 %53.6 g
Fedt: 20.1 %6.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;