Kontakt

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

 

Du kan kontakte os pr. mail her

 

Du kan også ringe til kundeservice på

+45 88 20 68 11

Man – fre: 09 – 17

Lør/Søn: Lukket

 

Fermenteret rød spidskål med fennikel og æble

0-30 min
8 personer

Ingredienser

1 kg rød spidskål

2 æbler (200 g)

1 fennikel (300 g)

40 g fint salt

2 spsk fennikelfrø

Antal: 2 sylteglas à ca. 1 liter. Tid: 30 minutter til forberedelse. 4 dage på køkkenbordet, hvor låget lettes hver dag. 3-4 uger på køl, til kål og grøntsager er fermenteret.

Skold sylteglas, skyl evt. med Atamon og lad det dryppe af på et viskestykke. Skyl grøntsager. Fjern stokken fra spidskålen, gem to blade til at lukke toppen af glasset med og skær resten af spidskålen i 1 cm tykke strimler. Skær herefter æble og fennikel i tern. Kom kålen i en stor skål og tilsæt salt. Massér kål og salt sammen i ca. 10 minutter, indtil der dannes væde. Du kan med fordel bruge engangshandsker. Vend æble, fennikel og fennikelfrø i spidskålsblandingen. Kom kålblandingen i to 1-liters sylteglas. Pres kålblandingen tæt sammen i glasset, så den er dækket af væske. Sørg for, at der er 5 cm fri op til låget. Kom et kålblad på toppen af kålblandingen og luk glasset.

Glasset er nu klar til fermentering. Stil glasset lunt, men mørkt, i 4 dage. Let låget hver dag, så et eventuelt overtryk lukkes ud af glasset. Smag på kålen; den skal være godt syrlig. Ellers skal den have endnu en dag på køkkenbordet. Efter ca. 4 dage stilles glasset på køl. Kan holde sig på køl i mange måneder.

Tip: Server til vegetarretter, blandet i din yndlingssalat eller som tilbehør til asiatiske retter.

 

Energi pr. glas: 1081 kJ / 258 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,5 g
Fedt: 0,25 g
Kulhydrat: 5,0 g

Se trin-for-trin video

 

Fermenteret rød spidskål

Antal: 2 sylteglas à ca. 1 liter. Tid: 30 minutter til forberedelse. 4 dage på køkkenbordet, hvor låget lettes hver dag. 3-4 uger på køl, til kål og grøntsager er fermenteret.

Skold sylteglas, skyl evt. med Atamon og lad det dryppe af på et viskestykke. Skyl grøntsager. Fjern stokken fra spidskålen, gem to blade til at lukke toppen af glasset med og skær resten af spidskålen i 1 cm tykke strimler. Skær herefter æble og fennikel i tern. Kom kålen i en stor skål og tilsæt salt. Massér kål og salt sammen i ca. 10 minutter, indtil der dannes væde. Du kan med fordel bruge engangshandsker. Vend æble, fennikel og fennikelfrø i spidskålsblandingen. Kom kålblandingen i to 1-liters sylteglas. Pres kålblandingen tæt sammen i glasset, så den er dækket af væske. Sørg for, at der er 5 cm fri op til låget. Kom et kålblad på toppen af kålblandingen og luk glasset.

Glasset er nu klar til fermentering. Stil glasset lunt, men mørkt, i 4 dage. Let låget hver dag, så et eventuelt overtryk lukkes ud af glasset. Smag på kålen; den skal være godt syrlig. Ellers skal den have endnu en dag på køkkenbordet. Efter ca. 4 dage stilles glasset på køl. Kan holde sig på køl i mange måneder.

Tip: Server til vegetarretter, blandet i din yndlingssalat eller som tilbehør til asiatiske retter.

 

Energi pr. glas: 1081 kJ / 258 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 1,5 g
Fedt: 0,25 g
Kulhydrat: 5,0 g

Se trin-for-trin video