HjemOpskrifterFermenteret rød spidskål med fennikel og æble

Fermenteret rød spidskål med fennikel og æble

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
  • 1 kg lilla spidskål
  • 2 æbler
  • 1 fennikel
  • 40 g fint salt
  • 2 spsk fennikelfrø

Sådan gør du

  • 1.
    Antal: 2 sylteglas à ca. 1 liter.

  • 2.
    Tid: 30 minutter til forberedelse. 4 dage på køkkenbordet, hvor låget lettes hver dag. 3-4 uger på køl, til kål og grøntsager er fermenteret.

  • 3.
    Skold sylteglas, skyl evt. med Atamon og lad det dryppe af på et viskestykke.

  • 4.
    Skyl grøntsager.

  • 5.
    Fjern stokken fra spidskålen, gem to blade til at lukke toppen af glasset med og skær resten af spidskålen i 1 cm tykke strimler.

  • 6.
    Skær herefter æble og fennikel i tern.

  • 7.
    Kom kålen i en stor skål og tilsæt salt.

  • 8.
    Massér kål og salt sammen i ca. 10 minutter, indtil der dannes væde.

  • 9.
    Du kan med fordel bruge engangshandsker.

  • 10.
    Vend æble, fennikel og fennikelfrø i spidskålsblandingen.

  • 11.
    Kom kålblandingen i to 1-liters sylteglas.

  • 12.
    Pres kålblandingen tæt sammen i glasset, så den er dækket af væske.

  • 13.
    Sørg for, at der er 5 cm fri op til låget.

  • 14.
    Kom et kålblad på toppen af kålblandingen og luk glasset.

  • 15.
    Glasset er nu klar til fermentering.

  • 16.
    Stil glasset lunt, men mørkt, i 4 dage.

  • 17.
    Let låget hver dag, så et eventuelt overtryk lukkes ud af glasset.

  • 18.
    Smag på kålen; den skal være godt syrlig.

  • 19.
    Ellers skal den have endnu en dag på køkkenbordet.

  • 20.
    Efter ca. 4 dage stilles glasset på køl.

  • 21.
    Kan holde sig på køl i mange måneder.

  • 22.
    Tip: Server til vegetarretter, blandet i din yndlingssalat eller som tilbehør til asiatiske retter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1826 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
116 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.5 g
Protein: 28.6 %1.9 g
Kulhydrat: 58.7 %4.0 g
Fedt: 12.7 %0.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;