Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Fermenteret rød spidskål med fennikel og æble
Fermenteret rød spidskål med fennikel og æble
Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
1 kg lilla spidskål
2 æbler
1 fennikel
40 g fint salt
2 spsk fennikelfrø
Sådan gør du
1.
Antal: 2 sylteglas à ca. 1 liter.
2.
Tid: 30 minutter til forberedelse. 4 dage på køkkenbordet, hvor låget lettes hver dag. 3-4 uger på køl, til kål og grøntsager er fermenteret.
3.
Skold sylteglas, skyl evt. med Atamon og lad det dryppe af på et viskestykke.
4.
Skyl grøntsager.
5.
Fjern stokken fra spidskålen, gem to blade til at lukke toppen af glasset med og skær resten af spidskålen i 1 cm tykke strimler.
6.
Skær herefter æble og fennikel i tern.
7.
Kom kålen i en stor skål og tilsæt salt.
8.
Massér kål og salt sammen i ca. 10 minutter, indtil der dannes væde.
9.
Du kan med fordel bruge engangshandsker.
10.
Vend æble, fennikel og fennikelfrø i spidskålsblandingen.
11.
Kom kålblandingen i to 1-liters sylteglas.
12.
Pres kålblandingen tæt sammen i glasset, så den er dækket af væske.
13.
Sørg for, at der er 5 cm fri op til låget.
14.
Kom et kålblad på toppen af kålblandingen og luk glasset.
15.
Glasset er nu klar til fermentering.
16.
Stil glasset lunt, men mørkt, i 4 dage.
17.
Let låget hver dag, så et eventuelt overtryk lukkes ud af glasset.
18.
Smag på kålen; den skal være godt syrlig.
19.
Ellers skal den have endnu en dag på køkkenbordet.
20.
Efter ca. 4 dage stilles glasset på køl.
21.
Kan holde sig på køl i mange måneder.
22.
Tip: Server til vegetarretter, blandet i din yndlingssalat eller som tilbehør til asiatiske retter.
Tilbehør
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1826 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
116 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
2.5 g
Protein:
28.6 %
1.9 g
Kulhydrat:
58.7 %
4.0 g
Fedt:
12.7 %
0.4 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;