HjemOpskrifterFastelavnsboller med vaniljecreme, fløde og syltetøj

Fastelavnsboller med vaniljecreme, fløde og syltetøj

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
creme:
  • 1 æggeblomme
  • 30 g sukker
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk Maizena majsstivelse
  • 1.5 dl sødmælk
  • 0.5 vaniljestang
  • 6 brioche burgerboller
  • 1.5 dl Arla Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 4 spsk hindbærsyltetøj

Sådan gør du

  • 1.
    Til vaniljecreme piskes æggeblomme sammen med sukker, mel og maizena.

  • 2.
    Kom mælken i en gryde sammen med kornene fra vaniljen og selve stangen.

  • 3.
    Bring mælken til kogepunktet og tag gryden af varmen.

  • 4.
    Fjern vaniljestangen.

  • 5.
    Hæld halvdelen af den varme mælk i skålen med æggeblandingen og rør grundigt rundt, så der ingen klumper er.

  • 6.
    Hæld så æggeblandingen tilbage i gryden med resten af mælken og varm massen op til kogepunktet, mens der piskes grundigt.

  • 7.
    Lad cremen koge, så den tykner og pisk den godt under kogning i et par minutter.

  • 8.
    Sluk for varmen og hæld cremen over i en skål.

  • 9.
    Lad den køle helt af.

  • 10.
    Pisk fløden til skum.

  • 11.
    Fordel vaniljecremen i de flækkede briocheboller og kom syltetøj og flødeskum i.

  • 12.
    Pynt evt. med glasur og krymmel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
8367 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1041 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.8 g
Protein: 8.2 %5.0 g
Kulhydrat: 51.4 %31.4 g
Fedt: 40.4 %11.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;