Fastelavnsboller med vaniljecreme, fløde og syltetøj

fork and spoon
Brød og kager
clock
30-60 min
Fastelavnsboller med vaniljecreme
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

Creme:

1 æggeblomme

30 g sukker

1 spsk hvedemel

1 spsk maizena

1½ dl sødmælk

½ vaniljestang

 

6 brioche burgerboller

1½ dl piskefløde

4 spsk syltetøj, fx hindbær

Sådan gør du

Til vaniljecreme piskes æggeblomme sammen med sukker, mel og maizena. Kom mælken i en gryde sammen med kornene fra vaniljen og selve stangen. Bring mælken til kogepunktet og tag gryden af varmen. Fjern vaniljestangen. Hæld halvdelen af den varme mælk i skålen med æggeblandingen og rør grundigt rundt, så der ingen klumper er. Hæld så æggeblandingen tilbage i gryden med resten af mælken og varm massen op til kogepunktet, mens der piskes grundigt. Lad cremen koge, så den tykner og pisk den godt under kogning i et par minutter. Sluk for varmen og hæld cremen over i en skål. Lad den køle helt af.

Pisk fløden til skum. Fordel vaniljecremen i de flækkede briocheboller og kom syltetøj og flødeskum i. Pynt evt. med glasur og krymmel.

 

Energi pr. person: 1336KJ/319Kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 5,8 g.
Kulhydrat: 33,1 g.
Fedt: 11,9 g.