HjemOpskrifterFasangryde med granatæble og svampe

Fasangryde med granatæble og svampe

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 20 g smør
  • 4 stykker fasaner (bryster uden skind)
  • 2 løg
  • 0.5 knoldselleri
  • 3 gulerødder
  • 1 spsk hvedemel
  • 3 dl hvidvin
  • 1 laurbærblad
  • 2 rosmarinkviste
  • 1 1 lille håndfuld frisk timian
  • 0.5 liter madlavningsfløde
  • 200 ml god hønsefond
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g blandede svampe
  • 20 g smør
Pynt
  • 1 granatæble
  • 1 håndfuld persille

Sådan gør du

  • 1.
    Skær sener og fedt fra fasanbrysterne, og brun dem forsigtigt i en gryde med smør.

  • 2.
    Stil dem derefter til side.

  • 3.
    Skær zittauerløg, knoldselleri og gulerødder i mundrette stykker.

  • 4.
    Sautér grøntsagerne i samme gryde, hvor fasanbrysterne blev stegt.

  • 5.
    Drys mel over grøntsagerne, og tilsæt hvidvin, et laurbærblad, rosmarin og timian.

  • 6.
    Lad alkoholen dampe af, og hæld fløde og hønsefond i gryden.

  • 7.
    Lad retten simre i cirka 10-15 minutter, og smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 8.
    Tilsæt fasanbrysterne, og lad dem simre med i et par minutter.

  • 9.
    Steg svampe på en varm pande med lidt smør, til de bliver let sprøde og får en gylden farve.

  • 10.
    Vend dem i gryden med fasanbrysterne til sidst.

  • 11.
    Top retten med frisk persille og granatæblekerner.

  • 12.
    Tip: Servér retten med smørristede kartofler og ristet brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
20250 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
430 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.0 g
Protein: 53.2 %13.4 g
Kulhydrat: 12.7 %3.2 g
Fedt: 29.9 %3.5 g
Alkohol: 4.2 %0.6 g
;