HjemOpskrifterFasan i cremet bourbonsauce med salvie, bacon og æble

Fasan i cremet bourbonsauce med salvie, bacon og æble

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 hel fasan
  • salt og peber
  • 250 g skalotteløg
  • 150 g bacontern
  • 25 g smør
  • 8 enebær
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 6 cl bourbon eller whisky
  • 3 dl piskefløde
  • 2 æbler
  • 8 blade frisk salvie
Tilbehør
  • kartoffelmos eller rodfrugtmos

Sådan gør du

  • 1.
    Del fasanen i 4 stykker, og krydr med salt og peber.

  • 2.
    Drys mel over kødet på alle sider, og bank overskydende mel fra.

  • 3.
    Skær skalotteløg i kvarte.

  • 4.
    Steg bacon sprød i en sauterpande, tag det op, og læg det til side.

  • 5.
    Smelt smørret i panden, og brun fasanen på alle sider.

  • 6.
    Tag fasanen op, og kom skalotteløg i.

  • 7.
    Steg i 5 min., til løgene falder sammen, og kom så fasan og bacon tilbage i panden sammen med knuste enebær, tomatpuré, bourbon og fløde.

  • 8.
    Kom salviebladene i, og lad retten simre under låg i 1-1½ time, til kødet er mørt.

  • 9.
    Smag til med salt og peber, og servér f.eks. med kartoffelmos.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11883 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
715 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.7 g
Protein: 24.7 %10.4 g
Kulhydrat: 8.2 %3.5 g
Fedt: 62.3 %12.0 g
Alkohol: 4.8 %1.2 g
;