HjemOpskrifterFarverig salat med rød spidskål, blåbær og æbler

Farverig salat med rød spidskål, blåbær og æbler

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 400 g spidskål
  • 100 g rosenkål
  • 2 æbler
  • 1 dl tørret abrikos
  • 125 g blåbær
  • 0.5 dl solsikkekerne
  • 1 tsk olivenolie
  • 50 g parmigiano reggiano i flager
  • 4 stilke frisk timian
  • 0.5 håndfuld brøndkarse
Vinaigrette
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

  • 1.
    Snit spidskål fint, og pil rosenkålsbladene fra hinanden.

  • 2.
    Skær æbler i mundrette bidder, og tørrede abrikoser i skiver.

  • 3.
    Anret spidskål, rosenkål, æble, abrikoser og blåbær i en skål.

  • 4.
    Rist solsikkekerner i en varm pande med lidt olivenolie, så de bliver gyldne.

  • 5.
    Smag til med salt.

  • 6.
    Bland olivenolie, appelsinsaft, salt og peber sammen til en tynd vinaigrette, og hæld over salaten.

  • 7.
    Drys med parmesan, ristede solsikkekerner, timian og brøndkarse og servér.

  • 8.
    Velbekomme!

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4613 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
410 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.9 g
Protein: 12.7 %3.1 g
Kulhydrat: 37.6 %9.1 g
Fedt: 49.7 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;