HjemOpskrifterEntrecote med fyldt bagt kartoffel og grøn salat

Entrecote med fyldt bagt kartoffel og grøn salat

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
0-30 min
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 4 entrecote
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk olie
fyldt bagt kartoffel:
  • 4 bagekartofler
  • 150 g gedeost
  • 1.5 dl creme fraiche 18%
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk hakket frisk timian
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
forårssalat:
  • 60 g hjertesalat
  • 200 g edamamebønner
  • 1 squash
  • 4 forårsløg
dressing:
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk honning
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • 1 spsk frisk timian
  • kryddersalt

Sådan gør du

  • 1.
    Del bagekartoflerne i halve, og skær et rudemønster i dem.

  • 2.
    Læg kartoflerne i et ildfast fad, og sæt dem ind i en forvarmet ovn på 175 C i ca. 25 minutter.

  • 3.
    Tag kartoflerne ud af ovnen, skrab noget af kartoffelfyldet ud med en ske og kom det i en skål.

  • 4.
    Bland kartoffelfyldet med gedeost, creme fraiche, citronskal, hakket timian, salt og friskkværnet sort peber.

  • 5.
    Fordel blandingen i de hule bagekartofler, og top evt. med et par ekstra skiver gedeost.

  • 6.
    Bag kartoflerne videre i 10-15 minutter, eller til de ser gyldne ud.

  • 7.
    Tag entrecoterne ud fra køleskabet ca. 30 minutter inden stegning.

  • 8.
    Krydr dem med salt og friskkværnet sort peber, og pensl forsigtigt med olie.

  • 9.
    Varm en grillpande eller grill op, og læg bøfferne på.

  • 10.
    Steg dem, til de har en kernetemperatur på 56 C for et medium resultat.

  • 11.
    Lad bøfferne hvile i ca. 5 minutter på en rist inden servering.

  • 12.
    Skyl salaten, og blanchér edamamebønnerne i kogende vand.

  • 13.
    Skær squashen i 0,5 cm tykke skiver og forårsløg i mundrette stykker.

  • 14.
    Grill squash og forårsløg på grill eller grillpande.

  • 15.
    Bland balsamicoeddike, olivenolie, honning og friskkværnet sort peber.

  • 16.
    Vend grøntsager og salat sammen med dressingen, og smag til med timian og urtesalt.

  • 17.
    Anret bøfferne med de ovnbagte fyldte kartofler og frisk salat.

  • 18.
    Pynt med timian.

  • 19.
    Tip: Du kan også tilføje grillede asparges og kogte rødbeder i din salat.

  • 20.
    Begge dele smager dejligt sammen med gedeost og honningdressing.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10238 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
529 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.1 g
Protein: 15.1 %4.7 g
Kulhydrat: 39.5 %12.3 g
Fedt: 45.4 %6.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;