HjemOpskrifterDorade med citron, hvidløg og persille

Dorade med citron, hvidløg og persille

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

2 personer
  • 6 fed hvidløg
  • 2 hele dorade fisk
  • saft fra 2 øko citroner (usprøjtede)
  • 1 bundt kruspersille
  • 2 spsk smør
  • olivenolie
  • peber og groft salt

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Lav tre ridser igennem skindet på den ene side af fisken.

  • 2.
    Smelt smørret i en kasserolle, og kom peber, citronsaft, persille og olivenolie i og rør godt sammen.

  • 3.
    Kom de knuste hvidløgsfed i ridserne på doraden.

  • 4.
    Læg doraderne i en alubakke, hæld det smeltede smør jævnt over og ind i fisken.

  • 5.
    Doraden sættes i køleskab i 2 timer.

  • 6.
    Placer alubakken med fisken midt på grillen, og bag i 20-30 minutter med indirekte varme.

  • 7.
    Hold øje med fisken, at den ikke får for megen varme.

  • 8.
    Serveres med fersk sommersalat, og husk at give fisken godt med olivenolie inden servering.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
1475 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
439 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 8.6 %2.2 g
Kulhydrat: 20.4 %5.3 g
Fedt: 71 %8.4 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;