Dorade med citron, hvidløg og persille

fork and spoon
Hovedret
clock
120+ min
Dorade med citron, hvidløg og persille
Del med en ven

Ingredienser

2 personer

2 hele dorader

6 fed hvidløg

2 økologiske citroner

(saften presses fra citronen)

1 bdt. persille

2 spsk. smør

Olivenolie

Salt og peber

(gerne groft salt og peber)

Sådan gør du

Lav tre ridser igennem skindet på den ene side af fisken. Smelt smørret i en kasserolle, og kom peber, citronsaft, persille og olivenolie i og rør godt sammen. Kom de knuste hvidløgsfed i ridserne på doraden. Læg doraderne i en alubakke, hæld det smeltede

smør jævnt over og ind i fisken. Doraden sættes i køleskab i 2 timer. Placer alubakken med fisken midt på grillen, og bag i 20-30 minutter med indirekte varme. Hold øje med fisken, at den ikke får for megen varme. Serveres med fersk sommersalat, og husk

at give fisken godt med olivenolie inden servering.

 

Energi pr. person: 1283 kJ/305 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:

Protein 12 g

Fedt 9,1 g

Kulhydrat 2,8 g