HjemOpskrifterDonuts med nøddecreme/Nutella og topping

Donuts med nøddecreme/Nutella og topping

Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

  • 75 g smør
  • 3 dl letmælk
  • 25 g gær
  • 125 g sukker
  • 0.25 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 600 g hvedemel
  • bagepapir i kvadrater
  • 1.5 liter smagsneutral olie
Marmorglasur
  • 200 g flormelis
  • 3.5 spsk mælk
  • 2 spsk kakaopulver
Topping
  • 150 g hasselnøddecreme
  • tivoli - krymmel
  • chokolade - krymmel
  • chokoladekiks
  • chokolade - stænger
  • lille chokoladeknap

Sådan gør du

  • 1.
    Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk.

  • 2.
    Blandingen skal være lillefinger-varmt.

  • 3.
    Kom blandingen i en skål, og rør gæren i.

  • 4.
    Tilsæt sukker, vaniljepulver, salt og æg.

  • 5.
    Kom melet i og rør det hele sammen.

  • 6.
    Dejen æltes, til den er blank og smidig.

  • 7.
    Kom dejen i en skål med lidt mel i bunden.

  • 8.
    Lad den hæve tildækket i ca. 45 minutter.

  • 9.
    Drys bordet med en smule mel.

  • 10.
    Rul herefter dejen ud til en cirkel på 0,5 cm tykkelse.

  • 11.
    Udstik donuts med en donutform, et glas eller anden udstikker på ca. 10 cm i diameter.

  • 12.
    Udstik en cirkel i midten, så dine donuts får det velkendte hul i midten.

  • 13.
    Læg hver donut over på et stykke kvadratisk stykke bagepapir penslet med olie, og lad dem efterhæve i 30 minutter.

  • 14.
    Kom 1,5 liter neutral olie i en gryde.

  • 15.
    Test med enden af en tændstik, om olien er varm nok.

  • 16.
    Når olien syder omkring tændstikken, er olien klar.

  • 17.
    Hver donut friteres i ca. 40-60 sekunder på hver side, til de er gyldne.

  • 18.
    Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

  • 19.
    Bland flormelis og mælk sammen til en glasur.

  • 20.
    Kom lidt af den lyse glasur over i en anden skål.

  • 21.
    Sigt kakaopulver i skålen med mest hvid glasur, og rør det sammen til en mørk glasur.

  • 22.
    Dyp først donuts i den mørke glasur, og lav herefter et mønster ved at hælde lidt af den hvide glasur henover, så der dannes et marmoreret mønster.

  • 23.
    Inden glasuren størkner, pyntes alle donuts med 3-4 slags drys og topping.

  • 24.
    Til sidst kommes nøddecremen i en sprøjtepose med stjernetyl.

  • 25.
    Lav et par rosetter af nøddecreme på hver donut.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
71261 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2374 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.1 g
Protein: 2.2 %3.0 g
Kulhydrat: 20.7 %28.9 g
Fedt: 77.1 %49.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;