Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Mejeri i MENY
Baby
Vin til maden
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Madplaner med MENY
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Donuts med nøddecreme/Nutella og topping
Donuts med nøddecreme/Nutella og topping
Måltidstype:
Brød og kager
Arbejdstid:
90-120 min
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
75 g smør
3 dl letmælk
25 g gær
125 g sukker
0.25 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
2 æg
600 g hvedemel
bagepapir i kvadrater
1.5 liter smagsneutral olie
Marmorglasur
200 g flormelis
3.5 spsk mælk
2 spsk kakaopulver
Topping
150 g hasselnøddecreme
tivoli - krymmel
chokolade - krymmel
chokoladekiks
chokolade - stænger
lille chokoladeknap
Sådan gør du
1.
Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk.
2.
Blandingen skal være lillefinger-varmt.
3.
Kom blandingen i en skål, og rør gæren i.
4.
Tilsæt sukker, vaniljepulver, salt og æg.
5.
Kom melet i og rør det hele sammen.
6.
Dejen æltes, til den er blank og smidig.
7.
Kom dejen i en skål med lidt mel i bunden.
8.
Lad den hæve tildækket i ca. 45 minutter.
9.
Drys bordet med en smule mel.
10.
Rul herefter dejen ud til en cirkel på 0,5 cm tykkelse.
11.
Udstik donuts med en donutform, et glas eller anden udstikker på ca. 10 cm i diameter.
12.
Udstik en cirkel i midten, så dine donuts får det velkendte hul i midten.
13.
Læg hver donut over på et stykke kvadratisk stykke bagepapir penslet med olie, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
14.
Kom 1,5 liter neutral olie i en gryde.
15.
Test med enden af en tændstik, om olien er varm nok.
16.
Når olien syder omkring tændstikken, er olien klar.
17.
Hver donut friteres i ca. 40-60 sekunder på hver side, til de er gyldne.
18.
Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
19.
Bland flormelis og mælk sammen til en glasur.
20.
Kom lidt af den lyse glasur over i en anden skål.
21.
Sigt kakaopulver i skålen med mest hvid glasur, og rør det sammen til en mørk glasur.
22.
Dyp først donuts i den mørke glasur, og lav herefter et mønster ved at hælde lidt af den hvide glasur henover, så der dannes et marmoreret mønster.
23.
Inden glasuren størkner, pyntes alle donuts med 3-4 slags drys og topping.
24.
Til sidst kommes nøddecremen i en sprøjtepose med stjernetyl.
25.
Lav et par rosetter af nøddecreme på hver donut.
Kager
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
71261 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
2374 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.1 g
Protein:
2.2 %
3.0 g
Kulhydrat:
20.7 %
28.9 g
Fedt:
77.1 %
49.5 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;