HjemOpskrifterDip med bagt hvidløg og tomater til chips

Dip med bagt hvidløg og tomater til chips

Måltidstype:
Tilbehør
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 helt hvidløg
  • 250 g cherrytomater
  • salt & peber
  • 200 g Arla Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 10%
tilbehør: Chips

      Sådan gør du

      • 1.
        Halver hvidløget, og pensl det med ca. 1 tsk af olivenolien.

      • 2.
        Krydr med lidt salt og peber, og pak det ind i sølvpapir.

      • 3.
        Bag det i 30 min. ved 180°C.

      • 4.
        Halver tomaterne, og vend dem med resten af olien og lidt salt og peber i et ovnfast fad.

      • 5.
        Steg dem ved samme temperatur i 20 min.

      • 6.
        Pak hvidløget ud af folien, og klem feddene ud i en skål.

      • 7.
        Mos dem groft med en gaffel, og rør dem sammen med græsk yoghurt.

      • 8.
        Smag til med salt og peber, og anret i en skål.

      • 9.
        Kom de bagte tomater oven på, og spis sammen med chips.

      Næringsindhold:
      Energiindhold for hele retten:
      2517 kj / kcal
      Næringsindhold pr. 100g
      483 kj / 0 kcal
      Energifordeling
      ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
      Fiber: 0.8 g
      Protein: 12.5 %3.6 g
      Kulhydrat: 19.2 %5.5 g
      Fedt: 68.3 %8.9 g
      Alkohol: 0 %0.0 g
      ;