Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Valentins menu
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Tyroler-buffet
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Økologi
Kaffe
Baby
Vin til maden
Danske Madskatte
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Højtider og opskrifter
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Ferieaktiviteter
Fødselsdag
Grill opskrifter
Græskar
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Daube af oksebov med kartofler
Daube af oksebov med kartofler
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
800 g oksebov uden ben
2 store løg
10 hele nelliker
laurbærblad
60 g frisk timian (1 håndfuld)
1 flaske rødvin
4 gulerødder
2 spsk olivenolie
150 g bacontern
salt og sort peber
1 spsk hvedemel
1 dåse koncentreret tomatpuré
500 g små kartofler
SÅDAN GØR DU
1.
Skær kød i store tern på 4x4 cm.
2.
Skær det ene løg i både.
3.
Kom kød og løg i en skål og hæld rødvinen over.
4.
Kom nelliker, laurbærblade og lidt af timinanen ved og lad det marinere i køleskabet natten over.
5.
Næste dag tages kødet op af marinaden og duppes tørt med køkkenrulle.
6.
Sigt vinen og gem den.
7.
Skær det andet løg i strimler og skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver.
8.
Krydr kødet med salt og peber og brun det i olien i en støbejernsgryde med låg til.
9.
Tag det op af gryden og kom bacon og løg i.
10.
Steg til det bruner og tilsæt hvedemel og steg det et minut.
11.
Tilsæt tompuré og kød og hæld vinen over.
12.
Tilsæt gulerødder og kom låg på.
13.
Sæt gryden i ovnen og lad retten simre ved 180 °C i 2½ time.
14.
Tag gryden ud og kom skrællede kartofler i.
15.
Smag om saucen mangler salt og sæt det hele tilbage i ovnen i 30 min til kartoflerne er møre.
SPISETID opskrift
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15191 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
538 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.8 g
Protein:
21.5 %
6.8 g
Kulhydrat:
15.7 %
5.0 g
Fedt:
46.8 %
6.8 g
Alkohol:
16 %
2.9 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;