HjemOpskrifterDaube af oksebov med kartofler

Daube af oksebov med kartofler

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 800 g oksebov uden ben
  • 2 store løg
  • 10 hele nelliker
  • laurbærblad
  • 60 g frisk timian (1 håndfuld)
  • 1 flaske rødvin
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • 150 g bacontern
  • salt og sort peber
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 500 g små kartofler

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Skær kød i store tern på 4x4 cm.

  • 2.
    Skær det ene løg i både.

  • 3.
    Kom kød og løg i en skål og hæld rødvinen over.

  • 4.
    Kom nelliker, laurbærblade og lidt af timinanen ved og lad det marinere i køleskabet natten over.

  • 5.
    Næste dag tages kødet op af marinaden og duppes tørt med køkkenrulle.

  • 6.
    Sigt vinen og gem den.

  • 7.
    Skær det andet løg i strimler og skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver.

  • 8.
    Krydr kødet med salt og peber og brun det i olien i en støbejernsgryde med låg til.

  • 9.
    Tag det op af gryden og kom bacon og løg i.

  • 10.
    Steg til det bruner og tilsæt hvedemel og steg det et minut.

  • 11.
    Tilsæt tompuré og kød og hæld vinen over.

  • 12.
    Tilsæt gulerødder og kom låg på.

  • 13.
    Sæt gryden i ovnen og lad retten simre ved 180 °C i 2½ time.

  • 14.
    Tag gryden ud og kom skrællede kartofler i.

  • 15.
    Smag om saucen mangler salt og sæt det hele tilbage i ovnen i 30 min til kartoflerne er møre.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15191 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
538 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.8 g
Protein: 21.5 %6.8 g
Kulhydrat: 15.7 %5.0 g
Fedt: 46.8 %6.8 g
Alkohol: 16 %2.9 g
;