4 personer
800 g oksebov uden ben
2 store løg .
10 nelliker
laurbærblade
1 lille håndfuld frisk timian
1 flaske rødvin
4 gulerødder
2 spsk olivenolie
150 g bacon i tern
Salt og sort peber
1 spsk hvedemel
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
500 g små kartofler
Skær kød i store tern på 4x4 cm. Skær det ene løg i både. Kom kød og løg i en skål og hæld rødvinen over. Kom nelliker, laurbærblade og lidt af timinanen ved og lad det marinere i køleskabet natten over. Næste dag tages kødet op af marinaden og duppes tørt med køkkenrulle. Sigt vinen og gem den. Skær det andet løg i strimler og skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver. Krydr kødet med salt og peber og brun det i olien i en støbejernsgryde med låg til. Tag det op af gryden og kom bacon og løg i. Steg til det bruner og tilsæt hvedemel og steg det et minut. Tilsæt tompuré og kød og hæld vinen over. Tilsæt gulerødder og kom låg på. Sæt gryden i ovnen og lad retten simre ved 180 °C i 2½ time. Tag gryden ud og kom skrællede kartofler i. Smag om saucen mangler salt og sæt det hele tilbage i ovnen i 30 min til kartoflerne er møre.
Energi pr. person: 2683KJ/641Kcal.
Næringsindhold pr. 100 g.:
Protein: 9,5 g.
Kulhydrat: 8,6 g.
Fedt: 7 g.