HjemOpskrifterDansk Brunch

Dansk Brunch

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

1 person
Blødkogt æg:
  • 1 æg
Hvidløgsost:
  • 25 g flødeost naturel
  • salt & sort peber
  • 0.5 fed hvidløg
Røget laks med hytteost, radiser & purløg:
  • 40 g røget laks i skiver
  • 50 g Arla Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4%
  • 3 radiser i skiver
  • 2 tsk hakket purløg
  • salt & sort peber
Æbletoast med kanel:
  • 1 æble (kogt mos)
  • 0.5 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 vaniljestang
  • sødemiddel
  • 1 skive ristet brød
  • stødt kanel
  • 15 g jordbærsyltetøj
Gulerods/rødbedesalat:
  • 100 g revet gulerødder
  • 50 g revet rødbeder
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 0.5 grapefrugt
  • 2.5 dl skummetmælk
  • kaffe eller te

Sådan gør du

  • 1.
    Blødkogt æg: Når vandet koger tilsættes ægget forsigtigt og koges i 6 minutter og 30 sekunder.

  • 2.
    Hjemmelavet hvidløgsost: Rør osten sammen med lidt salt og peber.

  • 3.
    Smag den herefter til med presset hvidløg.

  • 4.
    Smør hvidløgsosten på 30 g rugbrød.

  • 5.
    Røget laks med hytteost, radiser purløg: Rør hytteosten lind og tilsæt radiser og purløg.

  • 6.
    Smag den til og tilsæt eventuelt lidt salt og peber.

  • 7.
    Anret den røgede laks sammen med den blandede hytteost.

  • 8.
    NB: Gem et par radiseskiver og lidt purløg til pynt.

  • 9.
    Æbletoast med kanel: Æblet koges med citronsaft og vaniljekorn.

  • 10.
    Når det er kogt ud, blendes eller moses det.

  • 11.
    Mosen smages til, og der tilsættes eventuelt lidt flydende sødemiddel.

  • 12.
    Rist brødet og læg den varme æblemos på.

  • 13.
    Læg herefter 1 tsk. jordbærsyltetøj ovenpå og strømed lidt kanel.

  • 14.
    Gulerods/rødbedesalat: Bland de revne gulerødder og rødbeder i en skål og tilsæt lidt citronsaft.

  • 15.
    Anret retterne på tallerkenen sammen med 1/2 grapefrugt.

  • 16.
    Drik 2 1/2 dl skummetmælk eller minimælk til og kaffe te efter ønske. Opskrifterne er udarbejdet af De Danske Vægtkonsulenter.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
3065 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
309 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.2 g
Protein: 22.6 %4.1 g
Kulhydrat: 50.9 %9.3 g
Fedt: 26.5 %2.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;