Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Aarstiderne i MENY
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Baby
Vin til maden
Mejeri i MENY
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Dadelkage med kokos, klementin og chokoladeganache
Dadelkage med kokos, klementin og chokoladeganache
Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
8 personer
Chokoladeganache
200 g chokolade (55%)
2 dl fløde
30 g glukosesirup
Dadelkage
250 g dadler
75 g kokosmel
75 g mandelmel
50 g hvedemel
2 spsk kakaopulver
0.5 dl sødmælk
0.5 dl stærk kaffe
0.5 dl friskpresset clementinsaft
5 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 knivspids salt
Tilbehør
5 g kokosmel
Sådan gør du
Chokoladeganache:
1.
Hak chokolade fint.
2.
Varm fløde og glukosesirup op til under kogepunktet og hæld det over chokoladen.
3.
Lad det stå i et minut og rør herefter i midten med en dejskraber, til det samler sig til en ensartet, glat creme.
4.
Kom film på helt ned til chokoladecremen og sæt på køl i ca. 3 timer.
5.
Pisk cremen i ca. 20 sekunder til den er let og cremet.
Dadelkage:
1.
Kom dadler i en foodprocessor og blend til en ensartet masse.
2.
Tilsæt kokosmel, mandelmel, hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt, og blend videre.
3.
Tilsæt nu sødmælk, kaffe og klementinsaft.
4.
Tilsæt et æg ad gangen og blend til en dej.
5.
Beklæd bunden af en springform (20 cm) med bagepapir, hæld dejen i og bag ved 180°C i 30 minutter.
6.
Lad nu kagen køle af.
7.
Smør toppen af kagen med den cremede chokoladeganache og drys med lidt kokosmel.
Kager
Brød og kager
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15109 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1147 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
3.0 g
Protein:
9 %
6.1 g
Kulhydrat:
44 %
29.7 g
Fedt:
47 %
14.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;