HjemOpskrifterDadelkage med kokos, klementin og chokoladeganache

Dadelkage med kokos, klementin og chokoladeganache

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
120+ min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Chokoladeganache
  • 200 g chokolade (55%)
  • 2 dl fløde
  • 30 g glukosesirup
Dadelkage
  • 250 g dadler
  • 75 g kokosmel
  • 75 g mandelmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk kakaopulver
  • 0.5 dl sødmælk
  • 0.5 dl stærk kaffe
  • 0.5 dl friskpresset clementinsaft
  • 5 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
Tilbehør
  • 5 g kokosmel

Sådan gør du

Chokoladeganache:
  • 1.
    Hak chokolade fint.

  • 2.
    Varm fløde og glukosesirup op til under kogepunktet og hæld det over chokoladen.

  • 3.
    Lad det stå i et minut og rør herefter i midten med en dejskraber, til det samler sig til en ensartet, glat creme.

  • 4.
    Kom film på helt ned til chokoladecremen og sæt på køl i ca. 3 timer.

  • 5.
    Pisk cremen i ca. 20 sekunder til den er let og cremet.

Dadelkage:
  • 1.
    Kom dadler i en foodprocessor og blend til en ensartet masse.

  • 2.
    Tilsæt kokosmel, mandelmel, hvedemel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt, og blend videre.

  • 3.
    Tilsæt nu sødmælk, kaffe og klementinsaft.

  • 4.
    Tilsæt et æg ad gangen og blend til en dej.

  • 5.
    Beklæd bunden af en springform (20 cm) med bagepapir, hæld dejen i og bag ved 180°C i 30 minutter.

  • 6.
    Lad nu kagen køle af.

  • 7.
    Smør toppen af kagen med den cremede chokoladeganache og drys med lidt kokosmel.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
15109 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1147 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 3.0 g
Protein: 9 %6.1 g
Kulhydrat: 44 %29.7 g
Fedt: 47 %14.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;