HjemOpskrifterCulottesteg med bønnesalat, kartofler og urtemayonnaise

Culottesteg med bønnesalat, kartofler og urtemayonnaise

Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 okseculotte
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk friskkværnet peber
  • smør til stegning
  • 3 fed hvidløg
  • 600 g små kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 g salturt
urtemayonnaise:
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 0.5 citron
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 spsk hakket estragonblade
  • 1 fed hvidløg
bønnesalat:
  • 150 g haricots verts
  • 1 dåse butterbean
  • 1 rødløg
  • 1 dl bredbladet persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 0.5 citron
  • 0.5 tsk salt

Sådan gør du

  • 1.
    Skær et rudemønster på fedtsiden af culottestegen.

  • 2.
    Drys med salt og friskkværnet sort peber.

  • 3.
    Brun stegen af på en varm pande med smør og knuste hvidløgsfed.

  • 4.
    Kom stegen i et ildfast fad og tilbered den i en forvarmet ovn ved 175 C i 40 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på cirka 58 C.

  • 5.
    Lad culottestegen hvile i cirka 15 minutter.

  • 6.
    Fordel kartoflerne på en bradepande, og hæld lidt olivenolie over.

  • 7.
    Drys med urtesalt og steg dem i ovnen sammen med culottestegen.

  • 8.
    Fortsæt med urtemayonnaisen: Kom en æggeblomme, neutral olie, dijonsennep og citronsaft i en høj beholder.

  • 9.
    Kom en stavblender helt ned i bunden og træk blenderen op, mens den kører, til mayonnaisen er helt lind.

  • 10.
    Tilsæt de hakkede urter, og blend videre.

  • 11.
    Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

  • 12.
    Start med at blanchere bønnerne i kogende vand i ca. 2 minutter.

  • 13.
    Køl dem godt af i koldt vand.

  • 14.
    Skyl limabønnerne i vand.

  • 15.
    Skær et rødløg i tynde både.

  • 16.
    Fordel bønner, rødløg og persille på et fad, og hæld lidt olivenolie og citronsaft over.

  • 17.
    Drys med salt.

  • 18.
    Servér skiver af okseculotten med frisk bønnesalat, kartofler og cremet urtemayonnaise.

  • 19.
    Tip: Du kan lave en hurtig ”snyde-mayonnaise” ved at blande citron, urter og hvidløg med en færdiglavet mayonnaise.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23604 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
722 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 26.6 %11.3 g
Kulhydrat: 12.5 %5.3 g
Fedt: 60.9 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;