Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Grillbuffet
Mad til Pinsefrokost
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Hjem
Opskrifter
Culottesteg med bønnesalat, kartofler og urtemayonnaise
Culottesteg med bønnesalat, kartofler og urtemayonnaise
Måltidstype:
Hovedret
Arbejdstid:
30-60 min
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 okseculotte
0.5 tsk salt
0.5 tsk friskkværnet peber
smør til stegning
3 fed hvidløg
600 g små kartofler
1 spsk olivenolie
2 g salturt
urtemayonnaise:
1 æggeblomme
1 dl smagsneutral olie
0.5 citron
2 tsk dijonsennep
2 spsk hakket estragonblade
1 fed hvidløg
bønnesalat:
150 g haricots verts
1 dåse butterbean
1 rødløg
1 dl bredbladet persille
1 spsk olivenolie
0.5 citron
0.5 tsk salt
Sådan gør du
1.
Skær et rudemønster på fedtsiden af culottestegen.
2.
Drys med salt og friskkværnet sort peber.
3.
Brun stegen af på en varm pande med smør og knuste hvidløgsfed.
4.
Kom stegen i et ildfast fad og tilbered den i en forvarmet ovn ved 175 C i 40 minutter, eller til kødet har en kernetemperatur på cirka 58 C.
5.
Lad culottestegen hvile i cirka 15 minutter.
6.
Fordel kartoflerne på en bradepande, og hæld lidt olivenolie over.
7.
Drys med urtesalt og steg dem i ovnen sammen med culottestegen.
8.
Fortsæt med urtemayonnaisen: Kom en æggeblomme, neutral olie, dijonsennep og citronsaft i en høj beholder.
9.
Kom en stavblender helt ned i bunden og træk blenderen op, mens den kører, til mayonnaisen er helt lind.
10.
Tilsæt de hakkede urter, og blend videre.
11.
Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
12.
Start med at blanchere bønnerne i kogende vand i ca. 2 minutter.
13.
Køl dem godt af i koldt vand.
14.
Skyl limabønnerne i vand.
15.
Skær et rødløg i tynde både.
16.
Fordel bønner, rødløg og persille på et fad, og hæld lidt olivenolie og citronsaft over.
17.
Drys med salt.
18.
Servér skiver af okseculotten med frisk bønnesalat, kartofler og cremet urtemayonnaise.
19.
Tip: Du kan lave en hurtig ”snyde-mayonnaise” ved at blande citron, urter og hvidløg med en færdiglavet mayonnaise.
Ost
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
23604 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
722 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
26.6 %
11.3 g
Kulhydrat:
12.5 %
5.3 g
Fedt:
60.9 %
11.9 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;