HjemOpskrifterCulotte med bagt rabarber og løg med top, samt focaccia

Culotte med bagt rabarber og løg med top, samt focaccia

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer
  • 1 okseculotte
  • groft salt
  • friskkværnet peber
bagt rabarber og løg:
  • 500 g rabarber
  • 400 g løg
  • 0.5 dl olivenolie
  • 1 dl flydende honning
  • 1 tsk sort salt
focacciabrød:
  • 4 dl lunkent vand
  • 30 g gær
  • 3 dl olivenolie
  • 2 tsk salt
  • ca. 7 kg hvedemel

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Bland lunkent vand med gær til det er opløst.

  • 2.
    Kom olivenolie, salt og hvedemel i og ælt dejen sammen.

  • 3.
    Lad den hæve i 1 time i en skål, tildækket.

  • 4.
    Rul dejen ud i rund eller firkantet på et stykke bagepapir i en bradepande.

  • 5.
    Pensl med olivenolie, krydr med salt og tørret rosmarin.

  • 6.
    Bages ved 230 grader i 20-25 min til det er gyldent og sprødt.

  • 7.
    Brun culottestegen af på en varm pande på alle sider.

  • 8.
    Krydr med salt og kværnet peber.

  • 9.
    Kom culottestegen i en bradepande og giv den ca. 45 min. i forvarmet ovn ved 200 grader.

  • 10.
    Brug gerne stegetermometer – stegen skal have en kernetemperatur på ca. 60 grader.

  • 11.
    Lad stegen hvile tildækket i 20 min. inden udskæring.

  • 12.
    Bagt rabarber Fordel rabarber og både af løg med top på et stykke bagepapir i en bradepande.

  • 13.
    Kom olivenolie og honning henover blandingen, drys med salt.

  • 14.
    Bages ved intervalgrill eller høj varme i kort tid, så der stadig er ”bid” i løgene i ca. 15 min.

  • 15.
    Anret skiver af culotte med bagt rabarber og løg og server med friskbagt focaccia brød.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
122313 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1191 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.7 g
Protein: 13 %9.1 g
Kulhydrat: 72.5 %50.8 g
Fedt: 14.5 %4.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;