Culotte med bagt rabarber og løg med top, samt focaccia

fork and spoon
Hovedret
clock
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

6 personer

1 stk. culotte 1 kg
salt
kværnet peber

Bagt rabarber og løg

500 g rabarber skyllet, i skiver på skrå
400 g løg med top i både
½ dl olivenolie
1 dl flydende honning
1 tsk. sort salt

Focacciabrød

4 dl lunkent vand
30 g gær
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
600-700 g hvedemel og durummel

Sådan gør du

Bland lunkent vand med gær til det er opløst. Kom olivenolie, salt og hvedemel i og ælt dejen sammen. Lad den hæve i 1 time i en skål, tildækket.

Rul dejen ud i rund eller firkantet på et stykke bagepapir i en bradepande. Pensl med olivenolie, krydr med salt og tørret rosmarin. Bages ved 230 grader i 20-25 min til det er gyldent og sprødt.

Brun culottestegen af på en varm pande på alle sider. Krydr med salt og kværnet peber. Kom culottestegen i en bradepande og giv den ca. 45 min. i forvarmet ovn ved 200 grader.

Brug gerne stegetermometer – stegen skal have en kernetemperatur på ca. 60 grader. Lad stegen hvile tildækket i 20 min. inden udskæring.

 

Bagt rabarber

Fordel rabarber og både af løg med top på et stykke bagepapir i en bradepande. Kom olivenolie og honning henover blandingen, drys med salt. Bages ved intervalgrill eller høj varme i kort tid, så der stadig er ”bid” i løgene i ca. 15 min.

Anret skiver af culotte med bagt rabarber og løg og server med friskbagt focaccia brød.

 

Energi pr. person:
3429 kJ (816 kcal)

Energifordeling pr. 100g
Protein: 24 %
Fedt: 36 %
Kulhydrat: 40 %