HjemOpskrifterCroque Madame

Croque Madame

Måltidstype:
Morgenmad & Brunch
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 spsk hvedemel
  • 25 g smør
  • 2 dl letmælk
  • 1 knivspids muskatnød (revet)
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 8 skiver sandwichbrød
  • 2 g smør
  • 150 g Arla® Emmentaler (revet) eller Comté
  • 4 skiver kogt skinke
  • 4 æg

Sådan gør du

  • 1.
    Til bechamel smeltes smørret i en gryde.

  • 2.
    Rør melet ud i, og lad det stege i smørret i et minut, mens der røres.

  • 3.
    Hæld så mælken i under kraftig piskning, så der ikke kommer klumper.

  • 4.
    Krydr med muskat og lidt salt og hvid peber.

  • 5.
    Lad saucen koge op, så den tykner.

  • 6.
    Den skal småkoge i 2-3 min., så melfornemmelse undgås.

  • 7.
    Sluk for varmen.

  • 8.
    Smør 4 af brødskiverne, og læg dem med smørsiden nedad på en bageplade med bagepapir.

  • 9.
    Kom en tredjedel af osten på brødene og derpå skinke.

  • 10.
    Læg en tredjedel mere på, og læg de sidste brødskiver over.

  • 11.
    Smør et tykt lag bechamel på toppen af hver croque, og drys med resten af osten.

  • 12.
    Gratinér dem i ovnen i 10-15 min. ved 225°C.

  • 13.
    Steg æggene til spejlæg i resten af smørret, og kom et spejlæg på toppen af hver croque.

  • 14.
    Servér med sennep og evt. en salat.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10704 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
961 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.5 g
Protein: 19.8 %11.2 g
Kulhydrat: 34.2 %19.3 g
Fedt: 46 %11.9 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;