HjemOpskrifterCremede kikærter med flødeost, spinat og citron

Cremede kikærter med flødeost, spinat og citron

Måltidstype:
Ikke angivet
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie + ekstra til servering
  • 1 tsk chiliflage + ekstra til drys
  • 250 g frisk spinat
  • 2 dåser kikærter
  • 50 g flødeost naturel
  • 1.5 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og sort peber
Tilbehør
  • godt brød

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Hak hvidløget fint.

  • 2.
    Varm olivenolien i en pande og svits hvidløg sammen med chiliflager i 30 sekunder.

  • 3.
    Kom begge dåser kikærter i – inklusive den væde, de ligger i.

  • 4.
    Kom spinat i og lad det det falde sammen.

  • 5.
    Krydr med lidt salt og peber.

  • 6.
    Lad bønnerne simre i 5 min. og rør så flødeosten i.

  • 7.
    Smag til med citronskal og citronsaft og spis med et ekstra dryp olivenolie, lidt ekstra chiliflager og godt brød til.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
4146 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
511 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 4.3 g
Protein: 18.8 %5.7 g
Kulhydrat: 35.3 %10.6 g
Fedt: 45.9 %6.3 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;