Côte de Boeuf med sprøde kartofler, grøn salat og estragonmayonnaise

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Côte de Boeuf med sprøde kartofler, grøn salat og estragonmayonnaise
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

2 stk Freygaard Côte de Boeuf

½ tsk kværnet sort peber

½ tsk salt

50 g smør

3 fed hvidløg

3 stilke rosmarin

Sprøde kartofler:

700 g kartofler

½ l rapsolie

Flagesalt

Grøn salat:

2 spsk olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

1 tsk dijonsennep

Salt

Kværnet sort peber

2 rødløg

100 g frisk salatmix

Estragonmayonnaise:

1 pasteuriseret æggeblomme

1 tsk dijonsennep

1 tsk hvidvinseddike

1 spsk bearnaiseessens

½ dl friskhakket estragon

½ tsk chiliflager

1 fed hvidløg

1 usprøjtet citron

1½ dl rapsolie

½ tsk salt

Kværnet sort peber

Sådan gør du

Start med de sprøde kartofler: Kog kartofler i en gryde med vand og salt, indtil de er møre. Varm rapsolien op til 150°C i en tykbundet gryde. Tør kartoflerne i et viskestykke og knus dem. Kom kartoflerne ned i olien og lad dem fritere, til de er gyldenbrune. Drys med flagesalt.

Fortsæt med salaten. Bland olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, salt og kværnet sort peber til en dressing. Skær rødløg i tynde både. Vend salatmix, rødløg og dressing sammen i en skål.

Til estragonmayonnaisen kommes 1 æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, bearnaiseessens, hakket frisk estragon, chiliflager, et hakket fed hvidløg og revet citronskal i en lille høj fladbundet skål. Sæt en stavblender helt i bunden af skålen og start den så. Løft den langsomt op til overfladen, mens den kører. Smag til med salt og kværnet sort peber.

Lad de to Côte de Boeuf temperere. Drys med salt og læg dem på en varm pande sammen med smør. Steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side, til de har en fin stegeskorpe. Lad hvidløg og rosmarin stege med på panden, og tag bøfferne af, når kernetemperaturen er 56°C. Lad dem hvile i 10 minutter.

Skær bøfferne i skiver og servér med sprøde kartofler, frisk grøn salat og estragonmayonnaise.

 

Energi pr. person: 5730 kJ /1364 kcal

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Fedt: 20,0 g
Kulhydrat: 9,5 g