4 personer
2 stk Freygaard Côte de Boeuf
½ tsk kværnet sort peber
½ tsk salt
50 g smør
3 fed hvidløg
3 stilke rosmarin
Sprøde kartofler:
700 g kartofler
½ l rapsolie
Flagesalt
Grøn salat:
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
Salt
Kværnet sort peber
2 rødløg
100 g frisk salatmix
Estragonmayonnaise:
1 pasteuriseret æggeblomme
1 tsk dijonsennep
1 tsk hvidvinseddike
1 spsk bearnaiseessens
½ dl friskhakket estragon
½ tsk chiliflager
1 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
1½ dl rapsolie
½ tsk salt
Kværnet sort peber
Start med de sprøde kartofler: Kog kartofler i en gryde med vand og salt, indtil de er møre. Varm rapsolien op til 150°C i en tykbundet gryde. Tør kartoflerne i et viskestykke og knus dem. Kom kartoflerne ned i olien og lad dem fritere, til de er gyldenbrune. Drys med flagesalt.
Fortsæt med salaten. Bland olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, salt og kværnet sort peber til en dressing. Skær rødløg i tynde både. Vend salatmix, rødløg og dressing sammen i en skål.
Til estragonmayonnaisen kommes 1 æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, bearnaiseessens, hakket frisk estragon, chiliflager, et hakket fed hvidløg og revet citronskal i en lille høj fladbundet skål. Sæt en stavblender helt i bunden af skålen og start den så. Løft den langsomt op til overfladen, mens den kører. Smag til med salt og kværnet sort peber.
Lad de to Côte de Boeuf temperere. Drys med salt og læg dem på en varm pande sammen med smør. Steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side, til de har en fin stegeskorpe. Lad hvidløg og rosmarin stege med på panden, og tag bøfferne af, når kernetemperaturen er 56°C. Lad dem hvile i 10 minutter.
Skær bøfferne i skiver og servér med sprøde kartofler, frisk grøn salat og estragonmayonnaise.
Energi pr. person: 5730 kJ /1364 kcal
Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 9,0 g
Fedt: 20,0 g
Kulhydrat: 9,5 g