HjemOpskrifterCôte de Boeuf med sprøde kartofler, grøn salat og estragonmayonnaise

Côte de Boeuf med sprøde kartofler, grøn salat og estragonmayonnaise

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 2 cote de boeuf
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 2 friske rosmarinkviste
sprøde kartofler
  • 700 g kartofler
  • 585 g rapsolie
  • flagesalt
grøn salat
  • 2 spsk olivenolie
  • 20 g hvidvinseddike
  • 2 tsk dijonsennep
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 2 rødløg
  • 100 g frisk blandet salat
estragonmayonnaise
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 2 tsk dijonsennep
  • 20 g hvidvinseddike
  • 1 spsk bearnaiseessens
  • 1 dl friskhakket friske estragonblade
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 4 fed hvidløg
  • 1 citron (usprøjtet)
  • 585 g rapsolie
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Start med de sprøde kartofler: Kog kartofler i en gryde med vand og salt, indtil de er møre.

  • 2.
    Varm rapsolien op til 150°C i en tykbundet gryde.

  • 3.
    Tør kartoflerne i et viskestykke og knus dem.

  • 4.
    Kom kartoflerne ned i olien og lad dem fritere, til de er gyldenbrune.

  • 5.
    Drys med flagesalt.

  • 6.
    Fortsæt med salaten.

  • 7.
    Bland olivenolie, hvidvinseddike, dijonsennep, salt og kværnet sort peber til en dressing.

  • 8.
    Skær rødløg i tynde både.

  • 9.
    Vend salatmix, rødløg og dressing sammen i en skål.

  • 10.
    Til estragonmayonnaisen kommes 1 æggeblomme, dijonsennep, hvidvinseddike, bearnaiseessens, hakket frisk estragon, chiliflager, et hakket fed hvidløg og revet citronskal i en lille høj fladbundet skål.

  • 11.
    Sæt en stavblender helt i bunden af skålen og start den så.

  • 12.
    Løft den langsomt op til overfladen, mens den kører.

  • 13.
    Smag til med salt og kværnet sort peber.

  • 14.
    Lad de to Côte de Boeuf temperere.

  • 15.
    Drys med salt og læg dem på en varm pande sammen med smør.

  • 16.
    Steg bøfferne i ca. 3 minutter på hver side, til de har en fin stegeskorpe.

  • 17.
    Lad hvidløg og rosmarin stege med på panden, og tag bøfferne af, når kernetemperaturen er 56°C.

  • 18.
    Lad dem hvile i 10 minutter.

  • 19.
    Skær bøfferne i skiver og servér med sprøde kartofler, frisk grøn salat og estragonmayonnaise.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
39555 kj / 9454 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1214 kj / 290 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 13.1 %9.4 g
Kulhydrat: 7 %5.0 g
Fedt: 79.9 %26.2 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;