HjemOpskrifterFransk Coq au vin

Fransk Coq au vin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • salt & sort peber
  • 1 stor kylling
  • 6 skalotteløg
  • 1 persillerod
  • 2 gulerødder
  • 250 g champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g bacontern
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 flaske rødvin, gerne pinot noir
  • 1 laurbærblad
  • 3 timianblade
  • 0.4 liter hønsefond
  • 1 bundt bredbladet persille til servering
tilbehør
  • flute
  • kogte kartoffel eller rodfrugtmos

Sådan gør du

  • 1.
    Partér kyllingen i 4 bryststykker, 4 lårstykker og 2 vinger.

  • 2.
    Krydr med salt og peber.

  • 3.
    Skær løg i både, og skær persillerod og gulerødder i tern eller skiver.

  • 4.
    Skær champignon i skiver, og hak hvidløg fint.

  • 5.
    Steg bacon sprødt i en gryde.

  • 6.
    Tag det op, og læg det til side.

  • 7.
    Kom smør og olivenolie i gryden, og brun kyllingen grundigt på alle sider.

  • 8.
    Tag den op, og læg den til side.

  • 9.
    Kom løg, persillerod, gulerødder og champignon i gryden og steg i 5-7 min., til det begynder at tage farve.

  • 10.
    Tilsæt hvidløg det sidste minut.

  • 11.
    Drys melet over, og rør rundt.

  • 12.
    Hæld vinen i gryden, og rør godt rundt.

  • 13.
    Kom laurbærblade og timian i, og kom kylling og bacon tilbage i gryden.

  • 14.
    Hæld fond ved, læg låg på, og lad retten simre i 45 min.

  • 15.
    Smag til med salt og peber.

  • 16.
    Servér med et drys persille.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
18099 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
554 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.6 g
Protein: 29.9 %9.7 g
Kulhydrat: 14 %4.6 g
Fedt: 42.7 %6.4 g
Alkohol: 13.4 %2.5 g
;