HjemOpskrifterCoq au vin

Coq au vin

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
30-60 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 25 g smør
  • 1 kylling 1600 g (delt i 8 stykker)
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g bacontern
  • 300 g skalotteløg /perleløg, pillede i halve
  • 150 g champignoner rengjorte i halve
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl rødvin
  • 300 ml (3 dl) hønsefond
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 4 frisk timian
    pynt:
    • fintsnittet bladselleri

    SÅDAN GØR DU

    • 1.
      Varm smøret op i en sautepande til det bruser.

    • 2.
      Kom de 8 stykker kylling i og brun dem godt på alle sider, krydr med salt og peber.

    • 3.
      Tag derefter kyllingen op på et fad.

    • 4.
      Brun bacon, skalotteløg og champignons til det er gyldent i cirka 5 minutter.

    • 5.
      Kom vin på og lad det komme i kog.

    • 6.
      Tilsæt derefter hønsebouillon og lad det simre i 5 minutter.

    • 7.
      Kom de brunede kyllingestykker, hvidløg og timian i et ovnfast fad, hæld bacon og vin blandingen over og steges i ovn ved 160 grader i 35 minutter til kyllingen er mør.

    • 8.
      Smages til med salt, peber og frisk timian.

    • 9.
      Pynt med snittet bladselleri.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    15105 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    606 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 0.5 g
    Protein: 33.3 %11.9 g
    Kulhydrat: 10.6 %3.8 g
    Fedt: 49.7 %8.1 g
    Alkohol: 6.4 %1.3 g
    ;