Coq au vin

fork and spoon
Hovedret
clock
30-60 min
Coq au vin
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

25 g smør

1 kylling 1600 g (delt i 8 stykker)

Salt og kværnet peber

150 g bacon i tern

300 g skalotteløg/perleløg, pillede i halve

150 g champignons rengjorte i halve

Salt og kværnet peber

3 dl rødvin Recugne Bordeaux

3 dl hønsefond

2 fed hvidløg i skiver

4 stænger frisk timian

Pynt: Fintsnittet bladselleri

Sådan gør du

Varm smøret op i en sautepande til det bruser. Kom de 8 stykker kylling i og brun dem godt på alle sider, krydr med salt og peber. Tag derefter kyllingen op på et fad. Brun bacon, skalotteløg og champignons til det er gyldent i cirka 5 minutter. Kom vin på og lad det komme i kog. Tilsæt derefter hønsebouillon og lad det simre i 5 minutter.

Kom de brunede kyllingestykker, hvidløg og timian i et ovnfast fad, hæld bacon og vin blandingen over og steges i ovn ved 160 grader i 35 minutter til kyllingen er mør. Smages til med salt, peber og frisk timian. Pynt med snittet bladselleri.
 

Energi pr. person:
3733 kJ (889 kcal.)

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 12,2 g.
Kulhydrat: 2,2 g.
Fedt og alkohol: 6,8 g. 

Se trin-for-trin video - eller se flere madvideoer her