HjemOpskrifterCola-glaseret kylling med strejf af lakrids

Cola-glaseret kylling med strejf af lakrids

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 hel kylling
glasering:
  • 1 dl tomatketchup
  • 2 dl brun farin
  • 0,1 liter cola (1 dl)
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk havsalt
pynt:
  • 1 tsk lakridsrodspulver
  • frisk timian

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Tid: 1 time 30 min.

  • 2.
    Ovntid: 1 time og 30 min. ved 190 grader Tilberedning: Skyl og klargør kyllingen, og kom den i et ovnfast fad.

  • 3.
    Bind kyllingelår sammen med bomuldssnor.

  • 4.
    Rør brun farin, ketchup, cola og eddike sammen til glaseringen.

  • 5.
    Pensl kylling med glaseringen og steg den 1 time og 30 min. ved 190 °C på nederste rille i ovnen.

  • 6.
    Pensl undervejs kyllingen et par gange med glaseringen, så den får en pæn gylden glasering.

  • 7.
    Kyllingen er færdig, når kernetemperaturen på kyllingen er over 75 °C Lige inden servering drysses med 1 tsk. lakridspulver og frisk timian.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10067 kj / 2406 kcal
Næringsindhold pr. 100g
646 kj / 154 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.2 g
Protein: 44.1 %16.8 g
Kulhydrat: 24.6 %9.3 g
Fedt: 31.3 %5.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;