Cola-glaseret kylling med strejf af lakrids

fork and spoon
Hovedret
clock
60-90 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer

1 stk. hel kylling

 

Glasering:

1 dl ketchup

2 dl brun farin

1 dl cola

2 spsk. æble eddike

1 tsk. havsalt

 

Pynt:

1 tsk. lakridspulver

frisk timian

Sådan gør du

Tid: 1 time 30 min.   Ovntid: 1 time og 30 min. ved 190 grader

Tilberedning:

Skyl og klargør kyllingen, og kom den i et ovnfast fad. Bind kyllingelår sammen med bomuldssnor.

Rør brun farin, ketchup, cola og eddike sammen til glaseringen.

Pensl kylling med glaseringen og steg den 1 time og 30 min. ved 190 °C på nederste rille i ovnen.

Pensl undervejs kyllingen et par gange med glaseringen, så den får en pæn gylden glasering.

Kyllingen er færdig, når kernetemperaturen på kyllingen er over 75 °C

 

Lige inden servering drysses med 1 tsk. lakridspulver og frisk timian.

 

Energi pr. person: 2543 Kj/ 605 kcal.

Næringsindhold pr. 100 g:
Protein: 13,0 g.
Kulhydrat: 14,0 g.
Fedt: 8,0 g.

SE TRIN-FOR-TRIN VIDEO HER - ELLER SE FLERE VIDEOER HER