HjemOpskrifterCitronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce

Citronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Oksecuvette
  • 1 oksecuvette 800 g.
  • 1 spsk olie
  • skallen fra 1 citron (usprøjtet)
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk friskkværnet peber
  • 2 zittauerløg delt i grove stykker
  • 2 fed hvidløg
  • 36 g kruspersille
  • 1 skrællet gulerod skåret i skiver
  • 3 dl vand
  • 1 dl rød balsamico glaze
  • tsk Maizena majsstivelse jævner
Bønnesalat:
  • 200 g quinoa
  • 400 g frosne grønne bønner
  • kernerne fra 1 granatæble
  • 36 g kruspersille
  • 1 rødløg skåret i tynde strimler
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 g ristede græskarkerner
  • 2 spsk revet citronskal (usprøjtet)
  • salt og sort peber

SÅDAN GØR DU

  • 1.
    Forvarm ovnen til 250°.

  • 2.
    Tør stegen af og fjern eventuelle sener og hinder.

  • 3.
    Bland citronskal og olie samt salt og peber.

  • 4.
    Rids fedtet på stegen og gnid den grundigt med citronsaltet og læg den i en bradepande på en rist.

  • 5.
    Fordel løg, hvidløg, persillestilke og gulerod i bunden af bradepanden.

  • 6.
    Hæld vand ved og brun stegen i 12 min. ved 250°.

  • 7.
    Skru ovnen ned på 150° og steg videre i ca. 45 min. til stegen har en kernetemperatur på ca. 60°.

  • 8.
    Skyl quinoa frø i koldt vand og kog dem efter anvisning på pakken.

  • 9.
    Lad dem køle af.

  • 10.
    Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 3-4 min.

  • 11.
    Tag bønnerne op og skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

  • 12.
    Bland bønner og quinoa med granatæble, persille, rødløg, citronsaft og olivenolie.

  • 13.
    Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile inden udskæring.

  • 14.
    Sigt skyen fra bradepanden i en gryde og bring skyen i kog.

  • 15.
    Jævn med maizena og smag til.

  • 16.
    Skær kødet i tynde skiver.

  • 17.
    Server med skysauce og bønnesalat drysset med ristede græskarkerner og citronskal.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19038 kj / 4550 kcal
Næringsindhold pr. 100g
627 kj / 150 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.3 g
Protein: 27.1 %10.0 g
Kulhydrat: 22.3 %8.2 g
Fedt: 50.6 %8.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;