HjemOpskrifterCitronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce

Citronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
Oksecuvette
  • 1 oksecuvette 800 g.
  • 1 spsk olie
  • skallen fra 1 citron (usprøjtet)
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk friskkværnet peber
  • 2 løg delt i grove stykker
  • 2 fed hvidløg
  • 5 stilke kruspersille
  • 1 skrællet gulerod skåret i skiver
  • 3 dl vand
  • 1 dl rød balsamico glaze
  • Maizena majsstivelse jævner
    Bønnesalat:
    • 200 g quinoa
    • 400 g frosne grønne bønner
    • kernerne fra 1 granatæble
    • 2 stilke hakket kruspersille
    • 1 rødløg skåret i tynde strimler
    • 3 spsk friskpresset citronsaft
    • 1 spsk olivenolie
    • 50 g ristede græskarkerner
    • 2 spsk revet citronskal (usprøjtet)
    • salt og sort peber

    Sådan gør du

    • 1.
      Forvarm ovnen til 250°.

    • 2.
      Tør stegen af og fjern eventuelle sener og hinder.

    • 3.
      Bland citronskal og olie samt salt og peber.

    • 4.
      Rids fedtet på stegen og gnid den grundigt med citronsaltet og læg den i en bradepande på en rist.

    • 5.
      Fordel løg, hvidløg, persillestilke og gulerod i bunden af bradepanden.

    • 6.
      Hæld vand ved og brun stegen i 12 min. ved 250°.

    • 7.
      Skru ovnen ned på 150° og steg videre i ca. 45 min. til stegen har en kernetemperatur på ca. 60°.

    • 8.
      Skyl quinoa frø i koldt vand og kog dem efter anvisning på pakken.

    • 9.
      Lad dem køle af.

    • 10.
      Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 3-4 min.

    • 11.
      Tag bønnerne op og skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

    • 12.
      Bland bønner og quinoa med granatæble, persille, rødløg, citronsaft og olivenolie.

    • 13.
      Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile inden udskæring.

    • 14.
      Sigt skyen fra bradepanden i en gryde og bring skyen i kog.

    • 15.
      Jævn med maizena og smag til.

    • 16.
      Skær kødet i tynde skiver.

    • 17.
      Server med skysauce og bønnesalat drysset med ristede græskarkerner og citronskal.

    Næringsindhold:
    Energiindhold for hele retten:
    16335 kj / kcal
    Næringsindhold pr. 100g
    536 kj / 0 kcal
    Energifordeling
    ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
    Fiber: 2.0 g
    Protein: 29.4 %9.3 g
    Kulhydrat: 13.5 %4.3 g
    Fedt: 57.1 %8.3 g
    Alkohol: 0 %0.0 g
    ;