Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Mest solgte
Nytårsmenu
Julefrokost
Mortens aften and
Inspiration
Find butik og bestil her
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Højtider og opskrifter
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
julebag
Ferieaktiviteter
Grill opskrifter
Fødselsdags-opskrifter
Julekager og konfekt
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Mejeri
Økologi
Baby
Ansvarlighed
Klimakærlig mad
22 Klimatips
Vi holder af klimaet
Hjem
Opskrifter
Citronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce
Citronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce
Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
90-120 min
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
Oksecuvette
1 oksecuvette 800 g.
1 spsk olie
skallen fra 1 citron (usprøjtet)
1 spsk salt
1 spsk friskkværnet peber
2 zittauerløg delt i grove stykker
2 fed hvidløg
36 g kruspersille
1 skrællet gulerod skåret i skiver
3 dl vand
1 dl rød balsamico glaze
tsk Maizena majsstivelse jævner
Bønnesalat:
200 g quinoa
400 g frosne grønne bønner
kernerne fra 1 granatæble
36 g kruspersille
1 rødløg skåret i tynde strimler
3 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk olivenolie
50 g ristede græskarkerner
2 spsk revet citronskal (usprøjtet)
salt og sort peber
SÅDAN GØR DU
1.
Forvarm ovnen til 250°.
2.
Tør stegen af og fjern eventuelle sener og hinder.
3.
Bland citronskal og olie samt salt og peber.
4.
Rids fedtet på stegen og gnid den grundigt med citronsaltet og læg den i en bradepande på en rist.
5.
Fordel løg, hvidløg, persillestilke og gulerod i bunden af bradepanden.
6.
Hæld vand ved og brun stegen i 12 min. ved 250°.
7.
Skru ovnen ned på 150° og steg videre i ca. 45 min. til stegen har en kernetemperatur på ca. 60°.
8.
Skyl quinoa frø i koldt vand og kog dem efter anvisning på pakken.
9.
Lad dem køle af.
10.
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 3-4 min.
11.
Tag bønnerne op og skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.
12.
Bland bønner og quinoa med granatæble, persille, rødløg, citronsaft og olivenolie.
13.
Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile inden udskæring.
14.
Sigt skyen fra bradepanden i en gryde og bring skyen i kog.
15.
Jævn med maizena og smag til.
16.
Skær kødet i tynde skiver.
17.
Server med skysauce og bønnesalat drysset med ristede græskarkerner og citronskal.
Salater
Okse
Hovedret
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
19038 kj / 4550 kcal
Næringsindhold pr. 100g
627 kj / 150 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
1.3 g
Protein:
27.1 %
10.0 g
Kulhydrat:
22.3 %
8.2 g
Fedt:
50.6 %
8.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Persondata & Cookies
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;