HjemOpskrifterCitronscones med hindbærcreme

Citronscones med hindbærcreme

Måltidstype:
Brød og kager
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

8 personer
Scones
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk sukkererstatning evt. kokossukker
  • 90 g koldt smør
  • 2 tsk revet citronskal (usprøjtet)
  • 1 æg
  • 2 tsk mælk (+ ekstra til pensling)
Creme
  • 150 g mascarpone
  • 100 g Skælskør frugtplantage hindbærmarmelade
  • 100 g hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du
  • 1.
    Bland hvedemel med bagepulver, salt og sukkererstatning.

  • 2.
    Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melblandingen.

  • 3.
    Bland citronskal sammen med æg og mælk.

  • 4.
    Lav en fordybning i melblandingen, og kom æggeblandingen i.

  • 5.
    Rør det hurtigt sammen til en let klistret dej.

  • 6.
    Det må endelig ikke æltes eller røres for meget.

  • 7.
    Når dejen lige er samlet, rulles den ud til et rektangel i ca. 3 cm tykkelse.

  • 8.
    Brug en udstikker til at stikke 5-6 scones ud.

  • 9.
    Saml dejen igen, og stik de sidste scones ud.

  • 10.
    Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med lidt mælk.

  • 11.
    Bages ved 200 grader C i 15-20 min.

  • 12.
    Rør mascarponen sammen med marmelade.

  • 13.
    Flæk de nybagte scones, og kom cremen i.

  • 14.
    Pynt med friske hindbær.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
10751 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1230 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 1.9 g
Protein: 8.4 %6.1 g
Kulhydrat: 45.1 %32.7 g
Fedt: 46.5 %15.5 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;