Meny.dk
KØB VIN
search
Find butik
LOG IND
UGENS AVIS
MENY Vin
Opskrifter
Fordelsapp
Mad ud af huset
Festbuffet
konfirmationsmenu
Find butik og bestil her
Prøv også disse
Julefrokost
Påskefrokost
Magasinet SPISETID
Vi tilbyder
Bestil hos Wolt
Scan & Betal
Aarstiderne i MENY
Specialkost
Glutenfri
Veganske og vegetarprodukter i MENY
Laktosefri
Krop i Balance
Højtider og opskrifter
Madplaner med MENY
Nytårsfesten
Julen
Salater
Påske-opskrifter
Feriehygge
Halloween
Danske Madskatte
Oles Gaard
Mejnerts Mølle
Rosborg Foods
Engdigegaard
Lindely Vin
Øllingegaard mejeri
Reduced saucer
Højer pølser
Danmarks Madmarked
Øl, vin og spiritus
Frugt og grønt
Slagter
Saft og juice
Kaffe
Økologi
Vin til maden
Mejeri i MENY
Baby
Jonathan Berntsen
Hjem
Opskrifter
Citronfromage med ristet hvid chokolade og hindbær
Citronfromage med ristet hvid chokolade og hindbær
Måltidstype:
Dessert
Del med en ven
facebook
linkedin
twitter
pinterest
email
Print Opskrift
Ingredienser
4 personer
1 æggehvide
2 blade husblas
1 vaniljestang
2 æggeblommer
1 dl sukker
1 citron (usprøjtet)
pynt:
75 g hvid chokolade
2 dl piskefløde
50 g hindbær
Sådan gør du
1.
Læg de to blade husblas i koldt vand.
2.
Pisk æggehviden i en skål, til den er helt stiv.
3.
Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen.
4.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps i en anden stor skål.
5.
Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft i æggeblommeblandingen.
6.
Vrid vandet fra husblassen, og lad det smelte i en gryde ved lav varme.
7.
Hæld den smeltede husblas i æggeblommeblandingen, og bland det forsigtigt sammen.
8.
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i blandingen.
9.
Vend æggeblommeblandingen ned i den piskede æggehvide.
10.
Fordel citronfromagen i glas, og stil dem på køl i mindst 1,5 time.
11.
Hak den hvide chokolade fint, og fordel det ud på en bageplade med bagepapir.
12.
Bag chokoladen i ovnen ved 175 C i cirka 5-10 minutter, eller til chokoladen er gylden.
13.
Lad chokoladen køle af, og bræk det i mindre stykker.
14.
Pisk fløden til en let flødeskum lige inden servering.
15.
Pynt glassene med ristet hvid chokolade, flødeskum, friske hindbær og evt. lidt citronskal.
16.
Tip: Du kan også bruge den hvide chokolade som pynt, blot ved at hakke den.
Fest
Nytår
Dessert
Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6839 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1134 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELING
NÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber:
0.5 g
Protein:
5.2 %
3.4 g
Kulhydrat:
34.3 %
22.9 g
Fedt:
60.5 %
18.6 g
Alkohol:
0 %
0.0 g
Om MENY
Kontakt os
Job i MENY
Om MENY
Kundeservice
Konkurrencer & Vilkår
Gavekort
Kundeinformation
Anmodning om indsigt
Privatlivspolitik
Genveje
Find butik
Fordelsapp
MENY Vin
Mad ud af huset
Tilmeld nyhedsbrev
Magasinet SPISETID
Ugens avis
Tilmeld ugens avis
Ikke modtaget ugens avisen?
Ugens avis
Afmeld ugens avis
Facebook
Youtube
Instagram
;