HjemOpskrifterCitronfromage med ristet hvid chokolade og hindbær

Citronfromage med ristet hvid chokolade og hindbær

Måltidstype:
Dessert
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 1 æggehvide
  • 2 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 1 citron (usprøjtet)
pynt:
  • 75 g hvid chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g hindbær

Sådan gør du

  • 1.
    Læg de to blade husblas i koldt vand.

  • 2.
    Pisk æggehviden i en skål, til den er helt stiv.

  • 3.
    Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen.

  • 4.
    Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps i en anden stor skål.

  • 5.
    Tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft i æggeblommeblandingen.

  • 6.
    Vrid vandet fra husblassen, og lad det smelte i en gryde ved lav varme.

  • 7.
    Hæld den smeltede husblas i æggeblommeblandingen, og bland det forsigtigt sammen.

  • 8.
    Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i blandingen.

  • 9.
    Vend æggeblommeblandingen ned i den piskede æggehvide.

  • 10.
    Fordel citronfromagen i glas, og stil dem på køl i mindst 1,5 time.

  • 11.
    Hak den hvide chokolade fint, og fordel det ud på en bageplade med bagepapir.

  • 12.
    Bag chokoladen i ovnen ved 175 C i cirka 5-10 minutter, eller til chokoladen er gylden.

  • 13.
    Lad chokoladen køle af, og bræk det i mindre stykker.

  • 14.
    Pisk fløden til en let flødeskum lige inden servering.

  • 15.
    Pynt glassene med ristet hvid chokolade, flødeskum, friske hindbær og evt. lidt citronskal.

  • 16.
    Tip: Du kan også bruge den hvide chokolade som pynt, blot ved at hakke den.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
6839 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
1134 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 0.5 g
Protein: 5.2 %3.4 g
Kulhydrat: 34.3 %22.9 g
Fedt: 60.5 %18.6 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;