HjemOpskrifterCitronbagt laks med avocado-citrussalat med bulgur

Citronbagt laks med avocado-citrussalat med bulgur

Måltidstype:
Hovedret
Samlet tid:
0-30 min
Del med en ven

Ingredienser

4 personer
  • 150 g bulgur
  • 3 dl vand
  • salt
  • sort peber
  • 0.5 pomelo
  • 4 laksefileter
  • 1 citron
  • 2 appelsiner
  • 2 avocadoer
  • 1 lille rødløg
  • 1 frisk chili
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld frisk mynte

Sådan gør du

Tilberedning
  • 1.
    Kom bulgur og vand i en gryde med lidt salt.

  • 2.
    Lad det koge under låg i 12 min.

  • 3.
    Lad den derefter trække i 10 min., og hæld evt. overskydende vand fra.

  • 4.
    Kom bulguren i en skål, og lad den køle af.

  • 5.
    Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfast fad med bagepapir.

  • 6.
    Krydr med salt og peber.

  • 7.
    Skær citron i tynde skiver, og læg dem over fisken.

  • 8.
    Bag fisken i 15 min. ved 200 °C.

  • 9.
    Skær skallen af appelsinerne, og skær dem i skiver.

  • 10.
    Skær skallen af pomelo, og fjern den hvide hinde.

  • 11.
    Bræk filet- erne i mindre stykker, og kom dem i bulguren sammen med appelsinen.

  • 12.
    Skær avocado i tern, og skær rødløg og chili i tynde skiver.

  • 13.
    Kom det hele i salaten, og vend det sammen med olivenolie og mynteblade.

Næringsindhold:
Energiindhold for hele retten:
11107 kj / kcal
Næringsindhold pr. 100g
594 kj / 0 kcal
Energifordeling
ENERGIFORDELINGNÆRINGSINDHOLD PR. 100G
Fiber: 2.0 g
Protein: 19.9 %7.0 g
Kulhydrat: 26 %9.1 g
Fedt: 54.1 %8.7 g
Alkohol: 0 %0.0 g
;